Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültür2018 Giyilebilir teknoloji modası

    2018 Giyilebilir teknoloji modası

    Giyilebilir teknolojiler hiç olmadığı kadar revaçta. Adeta bir stil trendi söz konusu ve bu yöndeki tüm ivmenin arka planı Apple Watch serisiyle çevrelemek mümkün. Şüphesiz bu bilinirlik açısından bilgisayar ve mobil cihaz üreticisinin sunduğu akıllı saat, birçok açıdan sağladığı etkiyle giyilebilir teknoloji akımının seyrini değiştirdi.

    Günümüzde akıllı saatler, akıllı bileklikler, ceketler, trençkotlar, ayakkabılar, çoraplar, şort, tayt ve aklınıza gelebilecek hemen her türlü ‘giyilebilen’ şey, sensörler ve bağlantı özellikleri ile donatılmış halde yapılandırılabiliyor. Peki 2018’de bu alandaki moda nelere işaret ediyor? Hem kadınlar, hem erkekler için hayatı kolaylaştıran hangi teknolojileri ‘giymek’ lazım? Yanıtlara geçiyoruz…

    MEZZI akıllı çanta

    Geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir çanta şirketi olmak istemeyen İtalyan MEZZI, tasarım, yenilikçilik ve özgünlük eksenindeki en yeni bir çantadan beklenecek teknoloji argümanları da vaat ediyor. Mobil cihaz (iOS ve Android) veya bilgisayar şarjı için bir pil ünitesiyle birlikte gelen çantalar, aynı zamanda Bluetooth üzerinden telefon sesini yükseltip-kısma fonksiyonu da sunuyor. Tuhaf görünebilir ama çantanızı fener olarak da kullanabiliyorsunuz.

    EMBR Wave

    Sağlık alanındaki bu giyilebilir teknoloji ürününde esas alınan konu vücut ısınız. Eğer ateşiniz fazla veya düşükse EMBR Wave’in düğmesine basıyorsunuz ve size termal rahatlama sağlıyor. Aslında sıcak havada bileğinizin üzerine buz parçası koymanız gibi bir şey söz konusu. Bu sayede daha soğuk veya sıcak hissediyorsunuz. Son derece ilginç ama fonksiyonel olduğuna şüphe yok.

    FreeStyle Libre system

    Şeker hastalığı veya tıptaki tanımıyla diyabet hastalığı ülkemizde son derece yaygın. Üstelik sağlıksız beslenmenin olumsuz sonuçlarından biri olarak şeker hastası olan insanların sayısı tüm dünyada hızla artıyor. FreeStyle Libre bu alanda sunulan bir teknolojik aygıt. Vücudunuzda yapışık halde duran bir sensör ve ekran içeren cihazdan oluşuyor. Özelliği sahip olduğu sensörler vasıtasıyla interstisyel sıvı glikoz seviyelerini sürekli olarak izlemesi. Ayrıca son 8 saat için insulin glikoz seviyesi, aktivite ve beslenme durumu gibi veriler de sağlıyor. En nihayetinde ise mevcut glikoz değerinizi anbean görebiliyorsunuz; kan çubukları ve parmağınızı delerek şeker ölçümü yapma zorluğuna teknolojik bir çözüm özetle.

    S +

    Her ne kadar giyilmese de geleceğe dair işaretleri açısından önem taşıyor. S + başucunuzda duruyor ve biyo-hareket teknoloji ile uyku takibini uzaktan yapıyor. Bunun için gereken kol veya vücudun birçok noktasına temas eden giyilebilir teknolojilerin aslında ‘temassız’ bir formda işlev sunabileceklerine dair örnekler arasında yer alıyor.

    Gravity Blanket (Yer çekimi battaniyesi)

    Teoride üzerinizde duruyor olabilir ama bunu boşverin, Gravity Blanket toksik olmayan plastik paletler ve klasik tekstil ürünlerinin karışımı şeklinde dizayn edilmiş. Üstelik tel, pil, düğme ya da uygulama olmaksızın çalışıyor; derin basınç uyarma tekniğinden ilham alıyor, serotonini artırıp kortizolü azaltıyor ve bu sayede stres, endişe hatta otizm spektrum bozukluğu ile TSSB semptomlara dahi iyi geldiği belirtiliyor.

    Ralph Lauren ve Key Tech’in kendinden ısıtmalı ceketi
    Ceketlerin sadece kalınlık ve malzemeyle (kuş tüyü gibi) daha sıcak tutma devri sona erdi. Ralph Lauren ve Key Tech tarafından geliştirilen ve sahip olduğu pil takımları sayesinde kendi kendini ısıtan bu ceket, soğuk kış günlerinin ilacı olabilir. Fütüristik ceket, ısı ileten malzemesi sayesinde özellikle yüksek rakım ve karlı ortamda son derece yüksek verimlilik vaat ediyor.

    ZOZOSUIT

    Bu inovasyon gerçekten çarpıcı… ZOZOSUIT sayesinde M, S, L, XL… Hangi beden olduğunuzun hiçbir önemi kalmıyor, üzerindeki teleskopik sensörler sayesinde bedeninize göre uyarlanıyor, senkronizasyonu akıllı telefon üzerinden gerçekleştiriyorsunuz, yani kol kısmınızı biraz sıkı ya da göbeğinizi daha rahat bırakmak istiyorsanız bu mümkün.

    Detay:
    Chanel mağazalarını AR teknolojisiyle donatacak

    Fransız moda devi Chanel’in gelecek stratejilerinden biri de artırılmış gerçeklik mağazaları etrafında şekilleniyor. Akıllı aynalarda giyilen kıyafetlerin kendiliğinden üzerinizde görünmesi, dijital alışveriş personeli gibi öğelerle yakında bilim kurgu filmlerinden taşan inovatif bir mağaza deneyimi söz konusu olacak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN