Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2017 yılına damgasını vuracak teknolojiler

    2017 yılına damgasını vuracak teknolojiler

    Bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla başladık. Teknolojinin eskisine göre çok daha hızlı geliştiği zamanlardayız. Elektronik bir cihazı satın alıp yıllarca kullandığımız günler artık geride kaldı. Birçok cihazın kullanım ömrü 4-5 yıla kadar indi, o da çok zorlarsanız. Her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte yeni bir özellik çıkıyor ve bu özelliği kullanmak istiyorsunuz. Bunun da tek yolu yeni bir cihaz almaktan geçiyor. Eğer bir cihazın yenisi çıksın diye beklerseniz bu sefer sürekli yenisi çıksın diyerek eski cihazınıza mahkum kalıyorsunuz. Şimdi gelelim bizim konumuza, 2017 yılında hangi teknolojiler ön plana çıkacak hep beraber bakalım.

    3D yazıcılar

    Geçtiğimiz yıllarda adından çok söz ettiren birçok habere konu olan üç boyutlu yazıcılar 2017 yılının yine en çok konuşulan teknolojilerinden olacak. 3D yazıcılar her geçen gün daha da ucuzluyor ve daha fonksiyonel hale geliyor. Ayrıca 3D yazıcılarda yazdırılabilecek ücretsiz modellerin sayısı ve bu modelleri sağlayan yerlerin sayısı da her geçen gün artıyor. 3D yazıcıların kullanım alanları da genişliyor. Tıbbi cihaz üretiminden otomobil üretimine kadar her alanda hayatımıza giriyor. Dolayısıyla 2017 yılında adından en çok söz ettirecek teknolojilerden biri 3D yazıcılar.

    Sanal ve artırılmış gerçeklik

    Sanal ve artırılmış gerçeklik uzun yıllardır birçok filme, diziye konu olmuş ve nihayet hayatımıza girmeye başlayan çok önemli bir teknoloji. Sadece eğlence değil, üretim, seyahat ve diğer alanlarda hayati önem taşıyan bir teknoloji. Artık birçok şirket prototip üretmek yerine sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanıyor. Ürün testleri sanal ortamlarda gerçekleştiriliyor. Kısacası sanal ve artırılmış gerçeklik yine 2017 yılına damgasını vuracak önemli teknolojiler arasında yer alıyor.

    Sanal Gerçeklik05

    Blockchain

    Bitcoin’i duymayanınız yoktur. Kripto para birimi olarak adlandırılan Bitcoin her geçen gün daha da değerleniyor. Yıl sonuna kadar 10 bin dolar seviyesine geleceğini söyleyenler hatta 20 bin dolarlara kadar geleceğini söyleyenler var. Elbette bizim konumuz o değil ama Bitcoin’in arkasında yer alan Blockchain teknolojisinin sadece 2017 değil daha bir 10 sene daha en önemli konulardan biri olacağına inanıyoruz. Bankacılık sektöründen üretim sektörüne kadar birçok alanda Blockchain teknolojileri kullanılacak. Önümüzdeki aylarda Blockchain teknolojisinin dolayısıyla Bitcoin’den daha çok bahsedileceğini göreceğiz.

    Nesnelerin İnterneti

    Nesnelerin İnterneti son dönemlerde en çok konuşulan teknolojilerden biri. 2016 yılında nesnelerin internetine yönelik birçok ürün piyasaya çıktı. 2017 yılında da bu eğilim artarak devam edecek. Yeni oluşan bir teknoloji olarak çok büyük bir potansiyele sahip. Akıllı otomobillerden akıllı çamaşır makinelerine kadar çok geniş bir kullanım alanına sahip. Diğer taraftan nesnelerin interneti uygulama geliştiriciliği alanında da çok önemli etkiye sahip olacak. Teknoloji yayıldıkça uygulama geliştirilmesi gereken cihaz sayısı artacak. Düşünsenize evinizdeki elektrik sayacından otomobilinize kadar her şey internete bağlı olacak. Bu yüzden nesnelerin interneti tarafında büyük düşünmek gerekiyor. 2017 yılında etkilerini çok net bir şekilde göreceğiz.

    IoT

    Giyilebilir teknolojiler

    Son olarak uzun süredir adından söz ettiren giyilebilir teknolojilere geldi sıra. Ancak biz giyilebilir teknolojilerden 2017 yılında eskisi kadar söz edileceğini düşünmüyoruz. Uzun süredir konuşulmasına rağmen akıllı saatlerin dışına pek çıkamamış gibi gözüküyor. Google bir ara gözlük üzerinde çalıştı ama son gelen bilgilere göre proje sınırlı bir şekilde devam edecek gibi gözüküyor. Kısacası giyilebilir teknolojiler (kurumsal anlamda değil, daha çok bireysel anlamda) akıllı saatlerin ötesine geçemedi. 2017 yılında sözü daha az geçecek teknolojiler arasında yer alacağını düşünüyoruz.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN