Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2017 ilk üç ayında tablet sevkiyatları 36 milyonu geçti

    2017 ilk üç ayında tablet sevkiyatları 36 milyonu geçti

    Tablet bilgisayarlar, dijital yaşamın önemli yardımcılarından. Daha büyük ekranlardaki mobil işletim sistemi, oyun, okuma ve izleme deneyiminin verdiği keyif de yadsınamaz boyutlarda. Bu noktada ABD merkezli pazar araştırma şirketi IDC, 2017 yılı ilk çeyreğine ilişkin tablet sevkiyatları ve pazar paylarına ilişkin elde ettiği verileri paylaştı. Buna göre ilgili dönemde toplam tablet sevkiyatları 36 milyon 200 bin adede ulaştı. Ayrıca en fazla sevkiyat gerçekleştiren 5 marka da açıklandı. İlk sırada uzun yıllardır değişmeyen bir marka bulunuyor.

    Apple, 8 milyon 900 bin adetlik iPad sevkiyati ve yüzde 24,6’lık pazar payıyla ilk sırada yer alıyor. Takip eden teknoloji şirketi ise Samsung. Kore merkezli öncü markanın 6 milyon adetlik sevkiyat gerçekleştirdiği, pazar payının yüzde 16,5 olduğu görülüyor. Apple’ın pazar payının geçen yıla göre yüzde 1,3 azaldığı, Samsung’un ise yüzde 1,3 arttığı dikkatlerden kaçmıyor.

    Üçüncü sırada Çin merkezli Huawei yer alıyor; son dönemin çıkıştaki üreticisinin tablet sevkiyatı rakamı 2 milyon 700 bin ünite ve pazar payı da yüzde 7,4. Dördüncü sırada Amazon, yüzde 6, beşinci sırada Lenovo yüzde 5,7’lik pazar payıyla konumlanıyor. Diğer tüm üreticilerin toplam pazar paylarının yüzde 39,8 ve sevkiyat adetlerinin 14 milyon 400 bin adet olduğu belirtiliyor.

    Tablet sevkiyatları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında azalmış durumda. Toplam rakam, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 39 milyon 600 bin adet seviyesindeydi.

    MediaMarkt’taki her bütçeye uygun tablet alternatifleri için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN