Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2016 teknoloji trendleri

    2016 teknoloji trendleri

     

    Teknoloji evrimleştikçe her geçen yıl hayatımızın akışında önemli değişiklikler yaşıyoruz. İnternet, 3G, akıllı telefonlar gibi bir çok önemli gelişme sayesinde sosyal hayatımız da değişti ve gelişti. 2016 yılında da teknoloji dünyasında önemli gelişmeler bizi bekliyor. Haydi, 2016 teknoloji trendlerine yakından bakalım.

    1 – Sanal gerçeklik: Uzun bir beklemeden sonra Oculus Rift ve rakiplerine kavuştuk. 2016 yılına sanal gerçekliğin artık “gerçekleşeceği” yıl olarak bakılıyor. CES’te karşımıza çıkan ve Mart ayında 599 $ fiyat etiketiyle piyasada yer alacak olan Oculus Rift’i yüzlerce rakibinin izlemesi bekleniyor.

    2 – Akıllı otomobiller: Bu kavram oldukça uzun bir zamandır konuşulsa da, 2016’da akıllı otomobillere bir adım daha yaklaşacağız. Ford, kendi kendine giden deneme otomobilleri filosunu üç kat arttıracağını açıkladı. Artık otomobiliniz, akıllı telefonunuz ve fitness aletiniz arasında bir muhabbet başlarsa çok şaşırmayın.

    3 – Tüm ekranlarda medya akışı: Netflix ve Youtube önderliğinde akıllı telefonunuzda, tabletinizde, bilgisayarınızda ve akıllı televizyonunuzda kesintisiz medya akışı devri artık bitiyor. Sabah kahvaltısında TV’de izlediğiniz filmi işe giderken akıllı telefonunuzda, daha sonra tablet ya da bilgisayar üzerinden izleyebileceksiniz.

    4 – Yardımcı robotlar: Bilim-kurgu dünyasının bütün kötümser yorumlarına rağmen 2016, insanlara işlerinde yardım edecek robotların yılı olacak gibi görünüyor. Halihazırda raflarda bir sürü yardımcı robot ürünü bulunuyor. Bir mobil humanoid olan ve “Pepper” olarak da bilinen ev yardımcısı Jibo da bunlardan biri…

    5 – Farklı drone örnekleri: 2015’in son günlerinde Amerika’da drone uçuşlarını düzenleyen kanunları birbiri ardına çıkartan Federal Havacılık Dairesi, kesinlikle 2016 yılına hazırlanıyordu. Daha hafif, hızlı, çevik, kamera sistemi gelişmiş ve kullanıcı dostu bir drone filosu geliyor. Özellikle sizi izleme özelliğine sahip Lily, 34 milyona ulaşan ön siparişle ezber bozacak bir ürün olarak görülüyor.

    6 – Macera dolu yapay zeka: Yapay zeka, uzun yıllardır olduğu gibi 2016’da da laboratuvar araştırmalarının gözdesi olacak. Ancak, 2016’da daha elle tutulur örnekler ve uygulamalarla karşılaşmaya hazır olun. Özellikle yazma ve çeviri yapma alanlarında…

    7 – Küçük yeşil şeyler: İnsanlık olarak dünyamızı kirlettiğimizin farkındayız ve bunu düzeltmek için bir çok insan deli gibi çalışıyor. 2016’da da bireysel, kendileri küçük ama katkıları büyük doğa dostu cihazlarda büyük artış olacak. Fontus su şişesi gibi ürünler havadaki nemi değerlendirerek su kaynağı yaratıyor. Bu küçük “yeşil” örnekler 2016’da çoğalacak.

    8 – Siber güvenlik: Ukraynalı yetkililerin bildirdiğine göre bu yılın başında elektrik üretim hatlarına hackerlar tarafından yapılan siber saldırılar nedeniyle ülkede çok ciddi bir elektrik kesintisi yaşandı. Yılın sonuna doğru ülkemize de büyük bir saldırı yapılmıştı ve 400 bin civarında web sitesi bundan etkilenmişti. 2016, siber güvenlik meselelerinin tartışıldığı ve masaya getirildiği bir yıl olacak.

    9 – Giyilebilir teknolojiler: Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza giren “giyilebilir teknoloji” ürünleri konusunda özellikle sağlıklı yaşamla ilgili saat, bileklik, pazı bantı gibi ürünler oldukça yaygın. Ancak, bu alanda yeni ve devrimsel ürünler 2016’yı bekliyor. Örneğin “akıllı sütyen” gibi…

    10 – Şarj: Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla “şarj” kavramı günlük diyaloglarımızda çok daha fazla yer almaya başladı. Sürekli bir şarj kablosu, bir de priz arıyor olmak rutinlerimiz arasına katıldı. Bu yıl CES’te bir çok üretici kablosuz ve çok daha hızlı şarj çözümleri ve ürünleriyle 2016’da işlerin değişeceğini gösterdi. Özellikle FurniQi gibi ev mobilyalarının şarj özellikli olması yeni ufuklar açıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN