Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2016'nın Nexus modellerinden ilki göründü

    2016’nın Nexus modellerinden ilki göründü

    Ekran Resmi 2016-07-25 17.35.45

    Android dünyasında yılın merakla beklenen akıllı telefonları arasında şüphesiz Nexus cihazları da var. Google tarafından, donanım üreticisi şirketlerle yürütülen işbirlikleri ile geliştirilen Nexus’ların 2016 ayağıyla ilgili önemli bilgiler gelmeye başladı…

    Google’ın bu sene HTC ile birlikte çalışacağı ve 2 adet modelin birden Tayvanlı şirket tarafından üretileceği belli olmuştu. Modellerin Marlin ve Sailfish kodlarıyla geldiği de yine ortaya çıkanlar arasındaydı.

    Son olarak @Evleaks olarak da bilinen ünlü teknoloji muhabiri Evan Blass, Sailfish’e dair özelliklerin yer aldığı bir dökümanı kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen paylaşıma göre teknoloji severler, yılın Android işletim sistemine sahip iddialı akıllı telefonlarından biri ile karşılaşmak üzere.

    Cihazda 5.2 inç ekranda Full HD çözünürlük ve Snapdragon 821 çipseti öne çıkıyor. Build.prop dosyasında MSM8996 model numaralı Snapdragon 820-821 ibaresi açıkça görülüyor. Düşük bir olasılıkta olsa söz konusu model Snapdragon 820’yle de gelebilir. Elbette modelin en güncel Android sürümü olan 7.0 Nougat ile geleceğine dair herhangi bir şüphe bulunmuyor.
    Ekran Resmi 2016-07-25 17.35.37

    QHD yerine Full HD ekran mı?

    Öte yandan ekran çözünürlüğü hakkındaki detayda modelin piksel yoğunluğu değeri olan 420’den yola çıkılıyor. Bu değer, QHD yerine Full HD çözünürlüğe işaret ediyor. En nihayetinde ise ekran çözünürlüğü en uç seviyede olmayan, güçlü bir işlemciye sahip Nexus modeler, yılın devamında potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak gibi görünüyor.

    Teknoloji dünyasına dair gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    NOT: Girişteki görsel temsilidir. 

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN