Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültür2016 model Volkswagen’lar CarPlay desteği ile geliyor

    2016 model Volkswagen’lar CarPlay desteği ile geliyor

    2016-volkswagen

    Alman otomobil üreticisi Volkswagen, Apple’ın CarPlay teknolojisinin hemen hemen tüm 2016 model araçlarında yer alacağını açıkladı. Açıklamanın Türkiye’deki modelleri kapsayıp kapsamadığı henüz net bir şekilde bilinmiyor, çünkü çok sayıda otomobil üreticisi farklı ülkelerde farklı donanım seçenekleri sunabiliyor.

    Köklü şirketin 2016 model otomobillerinin satışlarına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtilirken CarPlay teknoloji ile araç-akıllı telefon entegrasyonu gelişmiş özellikler ile kesintisiz şekilde kullanıma sunuluyor.

    2016 model Volkswagen modellerindeki CarPlay desteği, kokpitte yer alacak dört farklı ekran ile birlikte gelecek. 6.3-8 inç arasında değişen ekranlarda 800 x 480 piksel çözünürlük, 5 inç ekranda ise 400 x 240 piksel çözünürlük sunulacağı kaydedildi. İki farklı akıllı telefon ile eşzamanlı senkronizasyona imkan tanınacağı da belirtildi. Volkswagen ayrıca yıl içinde Apple Watch desteğini de sunacağını resmi olarak açıkladı.

    carplay

     

    Görsel: Apple.com.tr

    Peki Apple kullanıcıları, CarPlay ile birlikte neler yapabilecekler? Akıllı telefonları üzerinden kapı kilidi, pencere veya sunroof’un açık ya da kapalı olduğunu görebilecekler; ayrıca uzaktan kilitleme, korna çalma ve ışıkları uzaktan aktif etme gibi bir dizi özelliği de iPhone üzerinden gerçekleştirebilmek mümkün olacak. uyumlu ülkelerde harita üzerinden park yeri bulma özelliği de CarPlay ile gelen ilgi çekici yenilikler arasında.

    Volkswagen’ın yanı sıra geçtiğimiz günlerde 2016 model Honda Accord’un da Apple CarPlay’i destekleyeceği açıklanmıştı. CarPlay donanımlı ilk araç ise geçtiğmiz ay satışa çıkan Corvette.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN