Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknoloji2016 4. çeyreği için işletim sistemlerine göre pazar payları

    2016 4. çeyreği için işletim sistemlerine göre pazar payları

    AndroidPIT-google-duo-test-7963-w782

    2016 yılı, akıllı telefon satışlarında önemli rakamlara ulaşılan bir yıl olarak tarihteki yerini aldı. Birçok markanın rekor satış adetlerine ulaştığı geçtiğimiz yılın son çeyreğine ilişkin yeni bir veri ise kamuoyunda ses getirdi. Akıllı telefon satışlarını markalar bazında değil, işletim sistemlerine göre ele alan bir veriye göre Android ve iOS tam anlamıyla bir dominasyon meydana getirdi. Detaylar bir hayli ilgi çekici…

    Buna göre 2016 son çeyreğinde satışı gerçekleştirilmiş akıllı cihazların 352 milyon 699 bini Android işletim sistemine sahipti. Bu da toplamda yüzde 81,7’lik pazar payı anlamına geliyor. 2015’in aynı dönemine göre hem daha fazla satış, hem de yüzde 1 oranında yükselen pazar payı dikkat çekiyor.

    iphone-7plus-4

    iOS cihaz satışları ise 77 milyon 38 bin adet seviyesinde. Bu da yüzde 17,9’luk pazar payına tekabül ederken, önceki yıla göre hem satışların, hem de pazar payının yükseldiği görülüyor.

    Windows işletim sistemli cihaz satışları ise 1 milyon 92 bin ünite olarak belirtiliyor ve bu da yüzde 0,03’lük pazar payı anlamına geliyor. 2015’in son çeyreğine göre satışların 4 katın üzerinde azaldığı dikkatlerden kaçmıyor.

    BlackBerry ve diğer işletim sistemlerinin pazar payının ise toplamda yüzde 0,01 olduğu ifade ediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN