Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYaza hazır mısınız?

    Yaza hazır mısınız?

    Bahar aylarının son günlerinde yaza merhaba demek için son hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Evlerimizi temizledik, yazlık kıyafetlerimizi öne alarak dolaplarımızı düzenledik. Peki, siz yaza hazır mısınız? Yaza sağlıklı bir bedenle ve fit bir vücutla girmek için sizlere birkaç önerimiz var…

    Kadınların en büyük kabusu fazla kilolar… Alınan fazla kilolar hem kendinizi kötü hissetmenizi sağlıyor hem de sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde Philips Türkiye, Ipsos iş birliği ile yaptığı ‘Türkiye Sağlık Trendleri Araştırması’ sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmaya göre toplumun yüzde 78’i mevcut sağlık durumundan memnun olduğunu belirtirken yüzde 72’si sağlık durumunun hayat kalitesini olumlu etkilediğini düşünüyor. Yüzde 86 ise sağlıklı olmak adına çaba gösteriyor. Yemek yeme alışkanlıklarını sağlıklı yaşam kavramı ile özdeşleştiren katılımcıların yüzde 67’si ev yemeği tercih ediyor; yüzde 54 ise her gün taze meyve/sebze suyu tüketmeye özen gösteriyor. Toplumun yüzde 53’ü bakımsız olduklarında kendini sağlıksız hissediyor. Kilo ve kilo kontrolü sağlıklı yaşamda önemli bir kriter olarak ön plana çıkıyor. Toplumun yüzde 73’ü kilosundan memnunken, yüzde 84’ü kilosunu kayıt altına alıyor. Katılımcılara göre yüzde 70 ile stres, sağlığı olumsuz etkileyen en önemli faktörlerin başında gelirken hava kirliliği, düzensiz beslenme, hareketsizlik ve uykusuzluk diğer olumsuz faktörler arasında yer alıyor.

    Kaç kalori yaktığınızı hesaplayın
    Teknoloji her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli bir yere sahip. Bugün kolumuza taktığımız akıllı bileklikler ile sağlığımız ile ilgili pek çok bilgiyi edinebiliyoruz. Bu konudaki en başarılı ürünlerden biri Fitbit Blaze. Size spor yapma ve sağlıklı yaşamda yardımcı olacak bu ürün, attığınız adımları ve yaktığınız kalorileri ölçerek size bilgi veriyor. Ürünün en dikkat çekici özelliklerinden biri de size hiçbir rahatsızlık vermeden bileğinizden nabız izleme özelliğine sahip olması. Eğer basketbol, tenis ya da voleybol gibi hızlı bir egzersiz yapıyorsanız, kalp hızınızı ölçerek de size bilgi verebiliyor. Dağ koşusu, bisiklet ve daha fazlası için multi-spor özelliğini de kullanabilirsiniz. FitStar egzersizi başlatarak bu program dahilinde adım adım ilerleyebilir ve kendinize koyduğunuz hedeflere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yaptığınız tüm egzersizleri SmartTrace özelliği ile kaydetmeniz de mümkün.

    Uygulamalar cepte
    Sağlıklı yaşam ve kilo verme ile ilgili pek çok mobil uygulama da işe yarar nitelikte. Örneğin en popüler uygulamalardan biri olan Sworkit, gerçek bir antrenör gibi size yardımcı oluyor. Sworkit, kişiselleştirilmiş video egzersizlerini düzenlemenize ve oynatmanıza olanak sağlıyor. Uygulamayı kullanmaya başlarken güç, kardiyo, yoga ya da esneme seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz. Egzersiz sürenizi kendi durumunuza göre ayarlayabiliyorsunuz. 5 ila 60 dakika arasında herhangi bir zamanı seçebilirsiniz. Ne yapacağınızı tam olarak anlamak için de video eğitmenini takip etmeniz yeterli. Üst vücut, alt vücut, merkez, karın, kalça, sırt ve bacaklar gibi vücudunuzun herhangi bir bölgesini de hedef alarak, 160’tan fazla egzersizden oluşan kitaplıktan kendinize özel bir egzersiz programı oluşturabilirsiniz.
    Bir diğer dikkat çekici mobil uygulama da Uzman Kilo Verme Programı. Diyet uzmanlarından aldıkları diyet programlarını kullanıcılarla buluşturan bir uygulama olan bu programda kullanıcı, diyet uzmanlarından ve fitness antrenörlerinden kendisine özel program isteyebiliyor. Uygulama, başarı hikayesi, besin değişimi, ilginç bilgiler ve diyet hataları, diyetler, kalori cetveli, aktivite cetveli, makaleler, egzersizler, sorular, hesaplamalar, videolar, destekleyiciler gibi geniş bir skalaya sahip.
    Yoğun bir şekilde çalışıyorsanız ve spor salonlarına gitmeye de vakit bulamıyorsanız, sizin için 7 Minute Workout, ideal bir mobil uygulama olabilir. Bu uygulamanın içerisinde 7 dakikalık çalışma programları bulunuyor. Bu uygulamada bir ay içerisinde 3 kez tembellik yaparsanız programınıza baştan başlayacağınızı da hatırlatalım.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN