Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunRazer Raiju Ultimate İnceleme

    Razer Raiju Ultimate İnceleme

    2016 yılında Razer, Raiju ile birlikte beklentileri yükseltti. Bunun nedeni mükemmel gamepad’in yaratılmasını istemelerinden kaynaklanıyordu. Tabii zamanla Razer, gamepad konusunda farklı atılımlar yapmaya karar verdi. Arayüzde ufak tefek değişiklikler yaptı, sistem güncellemesiyle son kullanıcıya ulaşmak için çok çalıştı. 1000 TL’nin üzerinde fiyat etiketine sahip olan gamepad, bluetooth özelliğine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Hatta en önemli özelliği de hiç kuşkusuz bluetooth’un mükemmel çalışması. Ve son noktada ise karşımıza Razer Raiju Ultimate çıktı.

    Razer Raiju Ultimate, Sony’nin DualShock 4’ünden daha ağır ve doğal olarak bazı oyuncular için 210 gram fazla gelebilir. Bilek ve parmak hareketlerinizi kısa sürede gamepad’e uygun şekilde toparlayabiliyorsunuz. Tutuş ve kavrayış kısmında gamepad’de kullanılan malzeme son derece kaliteli, terlemeye karşı da kayganlık maksimum derecede azalıyor. Dizayn kısmında Xbox gamepad’ini andıran Razer Raiju Ultimate, kullanım bakımından Sony’nin güzelliklerinden yararlanmış. Ürünün kutusundan kendi taşıma çantasının yanında bir tane dış bükey analog, bir tane d-pad ve bir tane de iç bükey kaplamalı analog tuş çıkıyor. Gönül isterdi ki üçten fazla yedek tuş olsaymış. Özellikle sadece tek yedeğe sahip dış bükey kauçuk analog tuşuna alışınca, ikincisinin olmaması bayağı üzüyor. Yedek tuşlar dahil gamepad’in kendi tuş dizilimi tamamen mıknatıslı ancak oyun deneyimi sırasında kesinlikle yerinden kolay kolay kımıldamıyor.

    Raiju Ultimate’in hem iOS hem de Android için ücretsiz uygulaması var. Raiju App ile gamepad’de konumlandırılmış olan M1, M2, M3 ve M4 tuşlarını renk kodlarıyla oyun türüne göre programlayabiliyoruz. Her oyun türü için farklı bir profil mevcut ve titreşim gücü, Chroma aydınlatma tercihi gibi özellikleri düzenleyebiliyoruz. Raiju Ultimate, kablolu USB ve PC bluetooth yanında PS4 bluetooth arasında geçiş yapabiliyor. Gamepad, multiplayer oyunlarda kablolu olarak çok daha başarılı çalışıyor. Kablosuz konumlamalarda ne yazık ki birkaç milisaniyelik gecikme yaşanabiliyor.

    Ürünün malzeme kalitesi başarılı, PC desteği var, uzun örgü kablosu son derece dayanıklı, hem bluetooth hem de kablolu kullanımına ek olarak programlanabilir ektra tuşlarının olması önemli bir artı. Bütçeniz müsaitse ve lüks bir gamepad’e ihtiyacınız varsa aradığınız isim Razer Raiju Ultimate’tir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN