Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürPodcast Hazırlamak için Kullanabileceğiniz Aksesuar ve Yazılımlar

    Podcast Hazırlamak için Kullanabileceğiniz Aksesuar ve Yazılımlar

    Herkes sesini duyurmak istiyor. Herkesin diyeceği, paylaşacağı bir şeyler var. Gerçekten de Andy Warhol’un dediği gibi bir gün 15 dakikalığına herkes ünlü olacak. Bu zamana kadar bu hayali Instagram gibi görsellerle veya YouTube ve Twitch gibi video üzerinden yapmak esastı. Ancak özellikle Spotify’ın podcast olayına ağırlık vermesiyle rüzgarın yönü değişti. Artık radyo günlerinde olduğu gibi ses ve konuşma öne çıkıyor.

    podcast
    En basit bir mikrofonlu kulaklıkla bile yayına başlayabilirsiniz. Ancak ürün kalitesi direkt olarak yayın kalitenizi artıracaktır

    Podcast Nedir?

    Podcast dijital olarak ses dosyalarının yayılması anlamına gelen türetilmiş bir sözcük. ilk kez Apple’ın iPod cihazlarıyla ortaya çıktığı için “pod” kelimesini oradan geliyor. -Cast ise İngilizcedeki yayımlamak (broadcast) kelimesinden geliyor. Dolayısıyla ortaya dijital olarak yayılan ses dosyalarına verilen genel bir isim çıkıyor.

    Podcast
    Podcast yaymak için Google, Spotify veya iTunes kullanabilirsiniz. En doğrusu, yayınınızı üç platforma da taşımak

    Kendi Yayınınızı Hazırlayın

    Siz de kendi yayınızı hazırlayıp internete çıkmak için Google, Spotify ya da iTunes kullanabilirsiniz. Hakim olduğunuz bir konu varsa, bunu düzenli ve süreli olarak paylaşabilecek zamana sahipseniz denemeye değer!

    Nelere İhtiyacınız Var?

    Podcast oluşturmak video içermediği için görece daha kolay. Yine de çeşitli seçeneklerle ses ve yayın kalitenizi artırmanız mümkün. Başlangıç olarak kaliteli bir mikrofona sahip bir kulaklık işinizi görecektir. Burada seçenekleriniz çok ancak yine de indirimli fiyatıyla bu adreste 539 liraya satılan Sennheiser’ın HD 2.20S serisi bu iş için doğru bir ürün olabilir. USB destekli bir mikrofon seçerseniz de işletim sisteminizin uyumlu olmasına dikkat edin.

    audacity
    Ücretsiz olmasına rağmen son derece yaygın olarak kullanılan Audacity programı ile kayıt sürecini kolaylaştırabilirsiniz

    Kayıt Zamanı

    Kayıt işlemleri için bilgisayar ya da akıllı bir telefon kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz uygulama ve mikrofon, ses kalitesini doğrudan etkileyecek. Bunun için Audacity gibi açık kaynak kodlu, çoklu platform desteği olan ve tamamen ücretsiz bir yazılımla başlamanızı öneririz. Audacity ile ses kaydı yapıp, kayıtta düzenleme yapıp istediğiniz formatta dosya oluşturabilirsiniz. Daha profesyonel çözümler içinse DAW isimli (Digital Audio Workstation) Avid Pro Tools, Reason ya da Adobe Audition CC gibi ücretli çözümlere bakabilirsiniz. Tabii ki tavsiyemiz acele etmemeniz.

    olympus
    Profesyonel bir ses kayıt cihazı ile kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz

    Ses kayıt işi için farklı bir önerimiz olan Olympus Ses Kayıt Cihazı Ws-852 modelini de deneyebilirsiniz. Özellikle gazetecilerin kullandığı bu tarz cihazların ses kayıt kalitesi yüksektir. Analog giriş ile mikrofonu da bu cihaza bağlayıp kaliteyi artırabilirsiniz. Olympus ses kayıt cihazını 369 liraya bu adresten temin edebilirsiniz.

    Genel olarak podcast için ihtiyaçlarınız bu yönde. İyi ve özgün bir fikir, mikrofon ve ses kayıt ve düzenleme yazılımcısıyla bu dünyaya hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Şimdiden iyi yayınlar…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN