Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımMicrosoft Visual Studio ile kodunuzu güvenle yazın

    Microsoft Visual Studio ile kodunuzu güvenle yazın

    Microsoft Visual Studio’yu en kısa ve sade haliyle anlatmak gerekirse, Microsoft’un geliştirdiği bir çeşit tümleşik geliştirme yazılımı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazılım, Microsoft Windows, Windows Mobile, Microsoft Silverlight, Windows CE, .NET Framework, ve .NET Compact Framework tarafından desteklenen tüm platformlar için kod yazma, Windows Forms ve web uygulamaları ile çeşitli web servisleri geliştirmek ve grafiksel kullanıcı arayüzü uygulamaları oluşturmak için kullanılmaktadır.

    Visual Studio, yapısı itibariyle aralarında C/C++ , VB.NET, C# (Visual C# ile), ve F# (Visual Studio 2010 itibarıyla) gibi farklı programlama dillerine desteklemektedir.

    Kullanılan Mimari

    Özellikleri

    Kod Editörü

    Microsoft Visual Studio, kod yazarken büyük kolaylıklar sağlayan IntelliSense kullanan bir kod editörü içerir. IntelliSense ile web site ve uygulamaları geliştirirken XML, CSS ve JavaScript gibi yazılım teknolojilerini de desteklemekte ve otomatik tamamlama önerileri getirmektedir.

    Visual Studio’nun arka planında bir derleme özelliği de bulunmaktadır. Yani kod yazılırken, sözdizimi ve derleme hataları hakkında geri bildirim alabilirsiniz.

    Hata Ayıklayıcı (Debugger)

    Visual Studio yazılımının içinde hem kaynak-seviyesi hem de makine-seviyesinde çalışan bir hata ayıklayıcı bulunmaktadır. Yazılım, Visual Studio tarafından desteklenen başka bir dilde yazılmış hata ayıklayıcı uygulamaları için de kullanılabiliyor. Hata ayıklayıcı, kırılma noktası ayarına da izin veriyor yani yürütme belli bir pozisyonda geçici olarak durdurulabiliyor.

    Tasarımcı (Designer)

    Visual Studio bir dizi görsel tasarımcı içerir. Bu araçlar şunlardır:

    Windows Form Tasarımcısı (Windows Form Designer)

    Windows Forms tasarımcısı Windows Forms kullanarak Grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) uygulamaları oluşturmak için kullanılır. Veri içeren kontrollere örnek vermek gerekirse metin kutusu, liste kutusu, sorgular, veri tabanları ve ızgara görünümünü sayabiliriz.

    WPF Tasarımcısı (WPF Designer)

    WPF Tasarımcısı, Visual Studio 2008 ile birlikte tanıtılmıştı. Bu özellik Windows Forms tasarımcısı gibi sürükle ve bırak özelliği ile veri bağlama ve otomatik düzen yönetimi de dahil olmak üzere tüm Windows Presentation Foundation (WPF) özelliklerini desteklemektedir.

    Web Tasarımcısı/Geliştirme (Web Designer/Development)

    Visual Studio kendi içinde bir web site editörü de içermektedir. Böylece sürükle ve bırak yöntemiyle web sitesi kodlanabilmesi sağlanır. ASP.NET uygulamalarını HTML, CSS ve JavaScript de desteklemektedir.

    Sınıf Tasarımcısı (Class Designer)

    Bu bölüm, UML (Unified Modeling Language – Birleşik Modelleme Dili) modelleme kullanılarak, kod yazılması ve düzenlenmesine olanak sağlar.

    Veri Tasarımcısı (Data Designer)

    Veri Tasarımcısı ile tabloları grafiksel olarak tasarlamak ve veritabanı şemaları düzenlemek için kullanılmaktadır.

    Eşleştirme Tasarımcısı (Mapping Designer)

    Visual Studio’da bu bölümde eşleştirme tasarımcısı “LINQ to SQL” tarafından, veri içeren veritabanı şemaları ve sınıflar arasında eşleştirmeyi tasarlamak için kullanılmaktadır.

    Visual Studio 2017 aşağıdaki işletim sistemlerinde yüklenir ve çalıştırılır:

    – Windows 10 sürüm 1507 veya üstü: Home, Professional, Education ve Enterprise (LTSB ve S desteklenmez)

    – Windows Server 2016: Standard ve Datacenter

    – Windows 8.1 : Core, Professional ve Enterprise

    – Windows Server 2012 R2 : Essentials, Standard, Datacenter

    – Windows 7 SP1 (en son Windows Güncelleştirmeleri ile): Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate

    Donanım Gereksinimi

    – 1,8 GHz veya daha hızlı işlemci. Çift çekirdekli veya daha iyisi önerilir

    – 2 GB RAM; 4 GB RAM önerilir (sanal makinede çalıştırılıyorsa en az 2,5 GB)

    – Sabit disk alanı: 1 GB – 40 GB arası, yüklenen özelliklere bağlı olarak

    – En az 720p (1280×720) ekran çözünürlüğünü destekleyen ekran kartı; Visual Studio WXGA (1366×768) ve üzeri çözünürlükte en iyi sonucu verir

    Not: Microsoft Visual Studio’yu yüklemek için .NET Framework 4.5 gereklidir. Visual Studio, kurulum sırasında yüklenecek olan .NET Framework 4.6.1’i gerektirir.

    Konuyla ilgili daha fazla detay için: https://www.visualstudio.com/tr

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN