Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyon‘Kızlar Kodluyor’ eğitimi ile öğrenciler dijital dönüşüme hazırlanıyor

    ‘Kızlar Kodluyor’ eğitimi ile öğrenciler dijital dönüşüme hazırlanıyor

    1467523527_GA_534

    GE (General Electric) Türkiye, ülkemizde dijital dönüşümün hızlanması ve geleceğin kadın mühendislerinin yetişmesine katkı sağlanması hedefiyle Türkiye İnovasyon Merkezi’nde 25 kişilik 4 gruptan oluşan, 9-11 yaşları arasındaki avantajlı ve dezavantajlı toplam 100 kız öğrenciye, Robincode.org’un “Kızlar Kodluyor” programı altında temel programlama eğitimi sundu.

    ‘Kızlar Kodluyor’ adlı program kapsamında gerçekleştirilen 2 saatlik eğitimler, Robincode bünyesindeki bilgisayar mühendisleri ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinden oluşan eğitmen kadrosu tarafından verildi. Programda başarılı olan 30 öğrenci üç haftada toplam 16 saatlik eğitimi kapsayan yaz okuluna katılma hakkına sahip oldu.

    Bilişim teknolojileri, internet güvenliği ve temel kodlama öğrenerek algoritma becerilerini geliştiren kız öğrenciler, Cisco Networking sistemine kayıt edilerek ücretsiz ve online olarak “Get Connected” dersi ve sertifkası alma, “Hour of Code” Türkiye için yapılacak etkinliklere, eğitimlere kaydolarak destek alma, global bir çalışmanın parçası olma şansına sahip oldu. Mezuniyet töreni, programa katılan öğrencilere sertifikalarının takdim edilmesi ile sona erdi.

    Canan M. Özsoy: “GE 5 yıl önce, dünyanın en büyük dijital endüstriyel şirketi haline dönüşme kararı aldıktan sonra gerekli çalışmaları yaparak, geçtiğimiz yıl da “GE Dijital”i kurdu. Bu vizyonla dünyada dijital dönüşüme öncülük ederken yeni nesilleri de geleceğin iş dünyasına hazırlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu yıl sonuçlarını açıkladığımız 5. GE Küresel İnovasyon Barometresi Türkiye sonuçları da, konunun öneminin altını bir kez daha çiziyor” dedi.

    Özsoy, Araştırma sonuçlarına göre Türk yöneticilerin, iş başvurusunda bulunan adaylarda en çok aradıkları özelliklerin yüzde 62’sinin ‘sorun çözme becerisi’, yüzde 49’unun ‘yaratıcılık’, yüzde 46’sının ‘analitik beceri’, yüzde 41’inin ise ‘girişimci ruh’ olduğunu da sözlerine ekledi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN