Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiAraştırma: Kruvasanı en çok sabah saatlerinde ve tatlı olarak tüketmeyi seviyoruz

    Araştırma: Kruvasanı en çok sabah saatlerinde ve tatlı olarak tüketmeyi seviyoruz

    Reçetesi Avusturya’dan, şekli Osmanlı sancağından gelen Fransız lezzeti kruvasan tüm dünyada sevilerek tüketilen bir hamur işi…

    Bir kahve zincirinin Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirdiği anket ile kruvasan tüketim alışkanlıklarına ışık tuttu. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 72’si kruvasanı öğünden ziyade atıştırmalık olarak görüyor. Yüzde 73 ayda bir, yüzde 12 haftada bir, yüzde 9 ise her gün kruvasan tükettiğini belirtiyor.

    Tüketim şekline baktığımızda ise katılımcılar yüzde 82 gibi yüksek bir oranla kruvasanı tatlı, yüzde 18 oranla tuzlu olarak tercih ediyor. Tatlı kruvasan ise yüzde 91 oranında dondurmadan ziyade sürmelik lezzetlerle (fındık kreması, reçel) tüketiliyor.

    Kruvasanı sabah kahvaltısında tüketenlerin oranı yüzde 45 iken, akşamüstü atıştırmalık olarak tüketenlerin oranı ise yüzde 28. Ankete katılanlara iyi bir kruvasanı hangi özelliğiyle tanıdıkları sorulduğunda ise yüzde 54 çıtır çıtır dağılmasından olduğunu belirtirken; yüzde 29 tereyağ kokusundan, yüzde 17 ise kabarık görünümünden yanıtını veriyor.

    Katılımcıların yüzde 63’ü kruvasanı yemeden önce ısıtılmasını istediğini söylerken kruvasanın yanında kahvesini sütlü veya sade tercihler edenler ise aynı oranda (%50) kalıyor. Kruvasanı tost olarak tüketmeyi sever misiniz sorusuna ise yüzde 80 oranında “Daha önce hiç denemedim” yanıtını verdi.

    Peki kruvasan kahve olmadan olur mu?

    MediaMarkt‘ta satışa sunulan her bütçeye uygun kahve makinelerini incelemek ve online alışveriş ile satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN