Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürZoom güncellendi

    Zoom güncellendi

    Zoom’un kullanıcıları ile ilgili oldukça detaylı verileri sosyal medya ağı Facebook ile paylaştığı anlaşılmıştı. Tedirginliğe yol açan bu paylaşıma son veren iOS güncellemesi geldi.

    Son dönemin öne çıkan telekonferans yazılımı Zoom’un iOS uygulaması güncellendi. Güncelleme, platformun kullanıcılara ilişkin verileri Facebook’la paylaşma özelliğine de bu kapsamda son verildi.

    Beklenen güncelleme, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı detayların ardından geldi. Bu detaylarda Zoom’un kullanıcıları ile ilgili oldukça detaylı verileri sosyal medya ağı Facebook ile paylaştığı anlaşılmıştı. Söz konusu veriler arasında kullanıcı yazılımı ne zaman açtı, nerde yaşıyor gibi bilgileri de vardı.

    Zoom CEO’su Yuan ise bu detayların açıklık kazanması üzerinde bir açıklamada bulunmuş ve Facebook SDK kiti kullanılarak kullanıcı girişi yapılabilmesi özelliğinin bir parçası olduğunu ifade etmişti. Yuan sözlerini ‘“Bunun yol açtığı endişe için özür dileriz ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumaya kararlıyız. Bunun bir daha gerçekleşmemesini sağlamak için gelecekte bu özellikleri uygulamaya yönelik süreçlerimizi ve protokollerimizi gözden geçiriyoruz.” diyerek tamamladı.

    Ek olarak Zoom tarafından verilerin ağırlıklı olarak kullanıcıların cihazlarına odaklandığı, kişisel veri içermediği bildirilmişti. Kamuoyunu tatmin etmeyen bu açıklamanın ardından tedirginliğe yol açan özelliğe ilişkin güncelleme geldi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN