Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürZihinsel sağlığınız için online meditasyon uygulamaları

    Zihinsel sağlığınız için online meditasyon uygulamaları

    Hayat bazen tahmin edilemez ve yıkıcı olabilir. Bütün dünyayı etkileyen pandemi ve savaşlar bizleri mental olarak yormuş ve kendimizden uzaklaştırmış olabilir. Böyle zamanlarda dengede kalmak genellikle zordur ve odağı kaybetmek kolaydır. Meditasyon, kendinize yeniden odaklanmak için harika bir yöntemdir.

    Birçok insan meditasyonu stres ve stresle ilgili durumları tedavi etmek ve genel sağlığı geliştirmek için kullanır. Bugüne kadar yapılan bilimsel araştırmalar, farkındalık ve mantra meditasyon tekniklerinin duygusal semptomları (örneğin, kaygı, depresyon ve stres) azaltmada ve fiziksel semptomları (örneğin ağrı) iyileştirmede küçük ila orta düzeyde bir etkisi olduğunu bildirmektedir. Bu hafta sizler için zihinsel sağlığınıza iyi gelecek, rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacak ve daha dingin olmanızı sağlayacak online meditasyon seçeneklerini yazdım.

    Meditasyonun faydaları nelerdir?

    Meditasyon, stresli olduğunuzda kesinlikle rahatlamanıza yardımcı olabilir, ancak bu, faydalarından sadece bir tanesidir. Düzenli pratik yaparak, uzak bir tropik adaya seyahat etmek zorunda kalmadan modern yaşamın gürültüsünü susturmayı ve orada bulunmayı öğrenebilirsiniz. YouTube’da çok sayıda rehberli meditasyon olsa da, meditasyon uygulamaları süreci düzene sokarak yeni meditasyon becerileri seviyelerine ulaşmanıza yardımcı olur.

    Bir meditasyon uygulaması aracılığıyla meditasyon yapmak, vücudunuza uyum sağlamanıza ve egzersizler ve uzman tavsiyesi ile anda kalmanıza yardımcı olur. Meditasyon yoluyla dikkatli olmanın, yeni bilgileri işlemenin yanı sıra günlük yaşamdaki görevlere odaklanmanızı iyileştirmeye yardımcı olduğu gösterilmiştir. Meditasyon yaparken bir uygulamayı rehber olarak kullanmak, meditasyon becerilerinizi geliştirmeye yardımcı olabilir ve bu da günlük yaşamınızda daha kolay sakin, odaklanmış bir duruma erişmenize yardımcı olabilir.

    Hangi meditasyon uygulamalarını kullanabilirsiniz?

    Online meditasyon uygulamaları, meditasyonu daha kolay ve daha sezgisel hale getirmeye yardımcı oluyor. ister ilk kez meditasyon yapan biri olun, ister meditasyon kaslarını geliştirmeye çalışın bu uygulamaların faydasını mutlaka görürsünüz. Kapanma zamanlarında uyku bozukluklarımı gidermek ve gelecek kaygılarımı hafifletmek için meditasyona başlamıştım. Meditopia, Calm ve Headspace gibi uygulamalardan siz de faydalanabilirsiniz.

    Özellikle daha az stres ve daha iyi bir uyku için Meditopia kullanmanınızı öneririm. Türk girişimciler tarafından geliştirilen global ve oldukça başarılı bir uygulama. Uyku bozukluğu yaşayanlar ve uykuya dalmakta zorlananlar YouTube’da “Mistik Yol kanalını takip edebilirler. Benim favori meditasyonum “On beş dakikada uykuya dalma meditasyonu”

    Spotify’da doğa sesleri dinlemek de zihinsel sağlığınıza iyi gelebilir. Zihnimi sakinleştirmek ve odaklanmak istediğimde doğanın sesine kulak veriyorum. Kuş sesleri, su sesi ve dalga sesleri bana çok iyi geliyor.

    Rehberli meditasyon nedir?

    Meditasyon, sakinliği ve fiziksel rahatlamayı artırmak, psikolojik dengeyi geliştirmek, hastalıklarla başa çıkmak ve genel sağlık ve esenliği artırmak için uzun bir kullanım geçmişine sahip bir zihin ve beden uygulamasıdır.

    Rehberli bir meditasyon sırasında, bir anlatıcı bulunur ve sizi bir dizi adımdan geçirir. Bunlar, rahat bir duruşa geçmeyi, nefes egzersizlerini, zihinsel imgelemeyi ve dikkatinizi vücudunuzdaki duyumlara odaklamayı içerebilir. Bu teknikleri geliştirdikçe şimdiki ana odaklanma ve düşüncelerinizin yargılamadan gelip gitmesine izin verme yeteneğinizi geliştirirsiniz.

    Meditasyon, özellikle davranışsal terapi gibi kanıtlanmış diğer tedavi biçimlerini uygulayabilen bir sağlık uzmanından destek alındığında çok daha faydalı bir araçtır. Araştırmalar, farkındalık temelli müdahalelerin bir dizi fiziksel ve psikolojik faydaları olduğunu göstermiştir. Kronik ağrı semptomlarını azaltmak, uykuyu iyileştirmek, zihindeki karmaşayı önlemek, depresyon ve anksiyete semptomlarını hafifletmek için oldukça faydalı bir yöntemdir.

    Rehbersiz, sessiz meditasyonu herhangi bir teknoloji olmadan kendi başınıza uygulayabilirsiniz, ancak birçok insan, özellikle yeni başlayanlar için, onlara rehberlik edecek bir kolaylaştırıcıya sahip olmanın yararlı olduğunu düşünmektedir.

    Farkındalığın avantajları nelerdir?

    Farkındalık, bedenlerimiz üzerinde hem zihinsel hem de fiziksel olarak olumlu bir etkiye sahip olabilir. Her ikisinin de stresi azaltmaya ve kaygıyı kontrol etmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Yaklaşık 1.300 yetişkin dahil, meditasyonun kaygıyı azaltabildiğini ve en güçlü sonuçların en yüksek kaygı düzeyine sahip olanlarda olduğunu buldu.

    Ayrıca meditasyonun işle ilgili kaygıyı kontrol etmeye yardımcı da olabilir. 8 hafta boyunca farkındalık meditasyonu uygulaması kullanan çalışanlar, kontrol grubundakilere kıyasla daha iyi esenlik duygusu yaşadı ve sıkıntı ve iş stresini azalttı. Ek olarak, uyumakta zorluk çekiyorsanız, meditasyon size yardımcı olabilir. Rehberli bir meditasyon kullanmak, düşüncelerinizi yeniden yönlendirmenize yardımcı olabilir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre, farkındalık temelli meditasyon programlarını karşılaştırdı ve yatmadan önce meditasyon yapan kişilerin daha uzun süre uykuda kaldıklarını buldu.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN