Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiYüzme için kulaklık seçerken nelere dikkat etmeli?

    Yüzme için kulaklık seçerken nelere dikkat etmeli?

    sporcu kulaklığıHer ortamda müzik dinlemekten vazgeçemeyenler için, yaz aylarında denizde ya da havuzda yüzerken de kullanabilecekleri bir çift kulaklık, bazıları için mayo kadar gerekli olabilir. Suda uzun kalanlarınız için kulaklığın suya dayanıklı olması ise yetmez. Tamamen su geçirmez ve özellikle suda uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmış kulak içi kulaklıklar bu durumda tercih edilmelidir.

    Yüzmek için tercih edilen kulaklıklar, koşu ya da farklı bir antrenman sürecinde de size sorun çıkarmayacağı için son derece kullanışlı cihazlardır. Bu segmentteki cihazlar, örneğin yürüyüşte bir sağanak yağışa denk geldiğinizde ya da uzun mesafe bir koşuda fazlaca terlediğinizde kulağınızda kayıp gitmeyecek ve dinlediğiniz müzik sizi yarı yolda bırakmayacaktır. İster yüzmek için, ister sadece doğa yürüyüşlerinde kullanabileceğiniz su geçirmez bir kulaklık arıyor olun bu yazıda sizin için cihaz seçiminde işinize yarayacak ip uçlarını ve birkaç kulaklık önerisini bir araya getirdim.

    Yüzmek için suya dayanıklı kulaklık arayanlar için bu kriterler önemli
    Bu kategoride karşımıza çıkan farklı kulaklık modelleri, su geçirmezlik seviyeleri konusunda kullanıcısına iyi bir kullanım deneyimi vadetse de yüzerken tercih edilen cihazlar kesinlikle ses kalitesinden ödün vermeden su altında çalışabilmelidir. Örneğin havuzda kullanmak için bir kulaklık arıyorsanız, ne kadar süre ve ne kadar derinde yüzdüğünüz gibi detayları dikkate alarak seçim yapmanız gerekir.

    Su geçirmezlik: IP derecelendirmesi, su yalıtımı için endüstriyel bir standarttır. Satın almadan önce ilgilendiğiniz cihazın IP derecelendirmesini bilmeniz söz konusu cihazın suda ne kadar derinde ve ne kadar süre dayanabileceğini bilmeniz anlamına gelir. Yüzmeye yönelik kulak içi kulaklık seçerken IPX7 derecesinin altına inmemeniz gerek. IPX7 derecesi, kulak içi kulaklıklarınızın 30 dakikaya ve 1 metre derinliğe kadar korunacağı anlamına gelir.

    Kabloluya alternatif olarak sesi kemikten ileten modeller: Günlük hayatta çok işimize yarayan kablosuz bluetooth teknolojisini suda pek tercih etmemek gerek. Bunun nedeni su altına 1-2 metre daldığınızda bluetooth teknolojisinin aslında işe yaramaz hale gelmesidir. Bu durumda, iki seçeneğiniz vardır: Su geçirmez bir MP3 çalarla eşleştirebileceğiniz geleneksel bir çift kablolu kulaklık veya yerleşik müzik depolamalı su geçirmez kulak içi kulaklıklar. Ayrıca, elmacık kemiklerinizin üzerinden geçen ve sesi kulaklarınıza iletmek için titreşimleri kullanan, yüzme için üçüncü bir seçenek olan kemik iletimli kulaklıklar da var. Bu tip cihazların ses kalitesi tartışmalı olsa da, illa kulak içi kulaklık olsun demiyorsanız araştırmaya değerdir.

    Entegre MP3 çalar: Bluetooth gibi kablosuz teknolojiler normal şartlarda daha kullanışlı olsa da müziğinizi dinlemek için telefonunuzu yakın mesafede tutmanız gerekir ki bu suda iken pek mümkün değildir. Kablolu su geçirmez kulak içi kulaklıkları tercih ediyorsanız, bunları özellikle yüzmek için su geçirmez bir MP3 çalarla eşleştirmek en iyisidir. Ayrı bir MP3 çalarla, MP3’ü entegre eden su geçirmez kulaklıklarda olduğu gibi sınırlı pil ömrü konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.

    Kulaklık ucu yerleşimi: Kulaklık uçları birden çok stile (flanşlı vb.) ve malzeme yapısına (kauçuk, silikon, köpük vb.) sahiptir. Bu nedenle neyi sevdiğinizi görmek için birkaçını denemeniz gerekebilir. Ancak nihayetinde su geçirmez özellikte olmalı ve kulaklarınıza rahat bir şekilde oturmalıdır, böylece kulağınızdan kayıp çıkarak kaybetme riski yaşamazsınız.

    JBL Endurance Dive
    Tamamen su geçirmez olarak tasarlanan JBL’in Endurance Dive model kablosuz kulaklığı bluetooth teknolojisiyle akıllı telefonunuzla eşleştirerek kullanabileceğiniz bu ürün. 1GB kapasiteli bu müzikçalar, özellikle yüzerken telefona ihtiyaç duymadan müzik dinleme imkânı sunuyor. IPX7 seviyesinde su geçirmezliğe sahip bu cihaz, 30 dakika boyunca 1 metreye kadar sorunsuz çalışıyor. Kulak kancaları sayesinde düşme riski olmadan kullanabileceğiniz bu kulaklık, tek şarjla 8 saat müzik dinleme imkânı sunuyor.

    Sony NW-WS623
    IP65/IP68 sınıfında suya ve toza dayanıklı olan NW-WS413 Walkman’i, tuzlu suda bile 30 dakika boyunca 2 m derine kadar kullanabilirsiniz. -5℃ – 45℃ arasındaki sıcaklıklarda çalışan ve hemen hemen her hava koşuluna dayanıklı olan cihazı sadece 3 dakika şarj edip 60 dakika boyunca kullanabiliyorsunuz. Tam şarjda ise 12 saate kadar etkileyici toplam pil ömrüyle dikkat çekiyor. Diğer yandan suya dayanıklı tasarımın doğru biçimde çalışması için, kulaklık başlıklarını kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca tuzlu suda kullandıktan sonra Walkman’inizi mutlaka birlikte verilen talimatlara uygun şekilde yıkamalısınız.

    JBL Endurance Jump Siyah Bluetooth Spor Kulak İçi Kulaklık
    JBL Endurance JUMP Bluetooth spor kulak içi kulaklık, IPX7 su geçirmez özelliği sayesinde yağmurlu havalarda ve havuz, sauna gibi ıslak alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Kablolarla uğraşmak zorunda kalmayacağınız bu cihaz, kulağınıza taktığınız andan itibaren otomatik olarak açılır ve kulaklığı kulağınızdan çıkarttığınız anda kapanır. PowerHook tasarımına sahip JBL Endurance Jump’ın güvenli boyun bandı sayesinde rahatlıkla suya dalıp çıkabilir, özgürce hareket edebilirsiniz. Speed charge özelliği sayesinde 2 saatte pili tam kapasite doldurup, 8 saate kadar müzik dinleyebilirsiniz. Her türlü aksiyon dolu egzersiz hareketinizde bile konfor ve stabilite sağlamak için ergonomik olarak tasarlanan JBL Endurance Jump TwistLock ve FlexSoft teknolojileri sayesinde, son derece hafiftir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN