Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürYeni Yılda iPhone'un Yeni Memojilerini Keşfedelim

    Yeni Yılda iPhone’un Yeni Memojilerini Keşfedelim

          iOS 13 ile hayatımıza giren memojiler WWDC 19 etkinliğinde tanıtıldı. Peki nedir bu memoji?  Memojiyi o anki ruh halinize uygun olarak  dilediğiniz gibi karakterler oluşturabileceğiniz özelleştirilmiş emojiler olarak tanımlayabiliriz.  İster kendi yüzünüzü oluşturabilir, isterseniz de Apple’ın güncellenmiş telefonda sunduğu memojileri kullanarak kendi orijinal memojinizi oluşturabilirsiniz. Yeni Yılda iPhone’un Yeni Memojilerini Keşfedelim başlıklı yazımda, memoji oluşturmak için neler yapmak gerektiğini ayrıntılı olarak inceliyorum.

    Memoji Yapma

          iPhone’da memojileri kullanmak veya memoji yapabilmek için iOS sürümünün minimum 13 olması gerekiyor. iPhone’da mesaj uygulaması açıldığında, yeni bir mesaj göndermek için

    Mesaj oluştur düğmesine basıldığında gelen yeni mesaj oluşturma ekranını aynı zamanda memoji oluşturmak için de kullanabiliyoruz.

          Bu ekranda Memoji Memoji düğmesine dokunulduğunda; daha önce oluşturulan memojileri ya da yine aynı ekranın sol üst kısmında bulunan üç nokta seçildiğinde, son oluşturulan memojilerin olduğu ekrana ulaşılıyor.

          Bu ekranda daha önce oluşturulan memojiyi düzenleyebilir veya yeni memoji’ye basarak sıfırdan memoji oluşturabiliyoruz.

          Yeni memoji oluşturma ekranında, ten rengi, saç rengi, gözler ve diğer seçeneklerle memoji kişisel hale getirilebiliyor.

    Memoji Çıkartması

          Oluşturulan memojinizi otomatik olarak çıkartma paketi haline getirebilir; mesajlar, mail ve destekleyen diğer uygulamalarda da kullanabilirsiniz.  Bu işlem için öncelikle memojinizin daha önce oluşturulmuş olması gerekiyor. Memojiyi kullanacağınız uygulamayı açıp, klavyesini kullanmak istediğinizde, klavyeden memoji çıkartmaları Memoji Çıkartmaları düğmesine dokunmak gerekiyor. Gönderilmek istenilen çıkartma seçildikten sonra, Gönder düğmesine dokunarak çıkartma haline gelmiş memojiyi gönderebiliyorsunuz.

    Mesajlar’da Hareketli Memoji Kullanma

          Hareketli memojileri kullanabilmek için uyumlu iPhone veya iPad  gerekiyor.  Mesaj oluşturmak için mesajlar uygulamasında  Mesaj oluştur düğmesine basılıp, memoji Memoji düğmesi ile devam edildiğinde, memoji seçmek için ekranı sola kaydırmak gerekiyor.  Seçilen hareketli memojileri kaydetmek için, Kayıt Yap kayıt düğmesine, kaydı durdurmak için de  kaydı durdur düğmesine basmak gerekiyor.  Bu kısımda en fazla 29 saniyelik kayıt yapılabiliyor. Aynı kaydı kullanarak farklı bir memoji seçmek için, başka bir memojiye dokunmak yeterli oluyor. Memoji çıkartması oluşturmak için, memojiye basılı tutarak mesaj kısmına sürüklemek  gerekiyor.

    FaceTime’da Hareketli Memoji Kullanma

          FaceTime’da hareketli memoji kullanabilmek için uyumlu iPhone ve iPad Pro gerekiyor.  Uyumlu cihaz listesine buradan göz atabilirsiniz.  FaceTime’da memoji kullanabilmek için, görüşme başladığı anda  efektler efektler düğmesine dokunmak gerekiyor.  Bu kısımda kullanılmak istenen memoji seçilebiliyor. Seçilen memoji ile FaceTime görüşmenize özelleştirilmiş memojiniz ile devam etme şansınız bulunuyor.  Görüşmeye memoji olmadan devam etmek ya da FaceTime menüsüne geri dönmek için kapat düğmesine   basmak yeterli oluyor.

          Twitter takip için @salihertugrul     YouTube kanalım

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN