Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürYeni tasarımı ile macOS Big Sur ön tanıtımı gerçekleştirildi

    Yeni tasarımı ile macOS Big Sur ön tanıtımı gerçekleştirildi

    En yeni Mac işletim sistemi macOS Big Sur, Safari, Mesajlar, Harita ve gizlilik için güçlü iyileştirmeler sunuyor…

    Apple, masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan macOS Big Sur’un ön tanıtımını sundu.

    “macOS Big Sur, UNIX’in gücünü Mac’in kullanım kolaylığıyla bir araya getiren efsanevi kombinasyonu daha da ileriye taşıyan büyük bir güncelleme sunuyor ve on yıldan uzun zamandır tasarımla ilgili en büyük güncellememizi içeriyor.” diyen Apple’ın Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “Modern ve sade görünümü, Safari, Mesajlar ve Harita gibi önemli uygulamalarda yapılan büyük iyileştirmeleri ve yeni gizlilik özellikleriyle macOS Big Sur’un sunduğu çığır açan deneyimi herkesin çok seveceğini düşünüyoruz.”

    macOS Big Sur, gezinmeyi daha kolay hale getirirken kullanıcıya daha fazla kontrol imkanı sunan geniş alanlı yeni bir tasarıma sahip. Pencere köşelerinin kıvrımlarından renk ve materyal paletine kadar her unsur incelikle geliştirildi ve yeni özellikler kullanıcılara daha da fazla bilgi ve güç sunuyor. Dock’taki simgeler, Mac’e özgü kişiliklerini korurken Apple ekosistemindeki simgelerle daha tutarlı olacak şekilde titizlikle tasarlandı.

    Özelleştirilebilir menü çubuğu, yepyeni bir Denetim Merkezi içeriyor ve denetimlere masaüstünden hızlı erişim sağlıyor. Güncellenen Bildirim Merkezi daha interaktif bildirimler ve farklı boyutlarda yeniden tasarlanmış araç takımları sunuyor.

    Gizlilik özellikleri her zaman olduğu gibi Safari’de yerleşik olarak bulunmaya devam ediyor ve yeni Gizlilik Raporu, Safari’nin internetteki tarama etkinliğini nasıl koruduğuna dair daha fazla şeffaflık sağlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN