Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetYeni nesil yayıncılık ağı: Substack

    Yeni nesil yayıncılık ağı: Substack

    Yeni nesil yayıncılık ağı olan Substack, içerik üreticilerin yeni aboneler edinmeleri ve bu abonelerden üyelik ücreti elde etmelerine imkân tanıyor. “E-Posta haber bülteni” olarak yola çıkan Substack ile bağımsız yayıncılar, ürettikleri içeriklerin karşılığını Stripe adlı ödeme sistemi aracılığıyla tahsil ediyor. Platformu kullananlar dilerse ücretsiz olarak da içeriklerini paylaşabiliyor.

    E-Posta adresinizle abone olabiliyorsunuz

    İnternet kullanıcıları, Substack’e üye olarak seçtikleri içerik üreticiye e-posta adresleriyle abone olabiliyor. Sonrasında üye oldukları yayıncının tüm ürettiği içerikler e-posta aracılığıyla kendilerine ulaştırılıyor. Bu yönüyle Substack’in e-posta haber bülteni gibi olduğunu söyleyebiliriz. İlk bakışta böyle gözükse de Substack, bundan daha fazlası.

    Metinlerin yanı sıra ‘podcast’ler de var

    Son dönemde popüler olan Substack’te metinlerin yanı sıra ‘podcast’ içerikleri de yer alıyor. Şirketin yeni eklenen RSS okuyucu servisine girdiğinizde, abone olduğunuz hesapların bültenlerini “Inbox” bölümünde görürken, bunun hemen altında, “Podcasts” sekmesinin de olduğunu fark edeceksiniz. Buradan takip ettiğiniz yayınları görebilir ve hemen dinleyebilirsiniz.

    Substack

    Yeni içerikler keşfetmenin tam zamanı

    https://reader.substack.com sayfasında yeni içerikler keşfetmek içinse, “Discover” bağlantısını tıklamanız gerekiyor. Burada farklı konularda çok sayıda içeriğin sizi beklediğini göreceksiniz. Dilediğiniz içeriği görüntüleyip, beğendiyseniz hemen abone olabilirsiniz. Substack’te hem ücretli hem de ücretsiz içerikler bulabilirsiniz.

    RSS hesaplarınızı Substack Reader’a ekleyin

    Takip ettiğiniz web sayfaları ya da blogları da dilerseniz, Substack Reader içerisinde görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, abone olmak istediğiniz web sayfası ya da bloğun RSS adresini kopyaladıktan sonra, “Add RSS feed” bağlantısına tıklayarak buraya kaydetmek. Bundan sonra Substack’te yer almayan sevdiğiniz yayınları da Substack Reader üzerinden takip edebileceksiniz.

    Substack

    Beni de Substack’te bulabilirsiniz

    Ben de Substack’i ürettiği içerikleri dağıtmak için kullananlardan biriyim. Substack sayfama, https://melihbayramdede.substack.com adresinden ulaşabilir ve abone olabilirsiniz. Substack’i kullanma şeklim biraz farklı. Ürettiğim içerikleri Substack’te ücretsiz dağıtmayı tercih ediyorum. İçeriklerimi tam metin olarak paylaşmaktansa, söz konusu içeriği asıl yayınladığım kaynağa yönlendirme yapmayı yöntem olarak benimsiyorum. Yeni içeriklerden haberdar olmak için abone olursanız sevinirim.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda yeni nesil yayıncılık ağı Substack hakkında size bilgi vermeye çalıştım. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN