Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelYeni Bir Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Yeni Bir Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

          Yeni bir televizyon almayı planlıyor ve hangi modeli alacağınıza karar vermeden önce neleri göz önünde bulundurmak gerektiği konusunda ek bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız; ” Yeni Bir Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ” başlıklı yazımda bu konuyu ele alacağım. Dikkat edilmesi gereken birkaç şey var. Bu şekilde, mümkün olan en iyi kararı vereceğinizden ve ihtiyacınıza, isteklerinize ve tabi ki de bütçenize uygun bir televizyon alabileceğinizden emin olabilirsiniz.

          Televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralayarak devam edelim.

    Ekran Boyutu

          Günümüzde alınacak yeni bir televizyonun akıllı olma ihtimali oldukça yüksek. Aynı şekilde ekran boyutu konusunda da oldukça fazla seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Televizyonu alırken ekran boyutu konusunda binlerce ipucu olsa da, gerçek şu ki; kendi deneyiminiz oldukça önemli. Televizyonun kullanılacağı alan geniş ise 55 inçlik veya daha büyük bir ekran kulağa hoş gelebilir. Oda boyutu küçüldükçe düşünülecek televizyon ekran boyutu da küçülür. Alınacak televizyonun boyutu konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırma yollarından birisi de cihazı mağazada çalışırken görmektir.

    Ekran Çözünürlüğü

          Yeni televizyonlarda ekran çözünürlüğü söz konusu olduğunda en fazla duyulacak terimlerin başında HD ve 4K gelir. Günümüzde yeni televizyonların çoğu 4K olarak bilinen Ultra HD çözünürlük ile geliyor. 4K teknolojisinde televizyon ekranındaki birim alandaki nokta sayısı daha fazla olduğundan daha net ve daha fazla ayrıntılı bir görüntü kalitesi elde edilir. Örneğin, NEtflix gibi görüntü aktarma servisleri 4K içerik sunarlar.

          Ekran çözünürlüğü konusunda yeni teknolojilerden birisi de 8K dır. Günümüzde bu çözünürlüğe destek veren televizyon ve yayın sayısı oldukça az olmakla birlikte, yakın gelecekte bu tür içerikler de artacağından destek sayısı da artacaktır.

          Günümüzde çözünürlük açısından 4K desteği olan bir cihaz almak uygun olacaktır.

    HDMI Desteği

          Bir televizyondaki HDMI girişinin fazla olması kullanım açısından avantaj sağlar. Günümüzde televizyona direk bağlanan cihazların neredeyse tamamı HDMI girişi kullanıyor. Televizyonda birden fazla HDMI girişinin olması; aynı anda, HDMI bağlantısı kullanan birden fazla cihazın kullanılmasına olanak sağlar. Bu nedenle, yeni bir televizyon alırken minimum 2 adet HDMI bağlantı noktasına sahip olmasına özellikle dikkat etmekte yarar var.

    Garanti Durumu

          Yeni televizyon alırken üreticiler sadece 1 yıl garanti verebilir. Cihazı satın alırken farklı seçenekler ile karşılaşabilirsiniz. Verilen garanti süresinin minimum 3 yıl olması ve hatta eğer uzatma şansı da sunuluyorsa 5 yıllık bir garanti paketi satın alınmasında oldukça fayda olduğunu söylemeliyim.

          Yeni televizyon modellerine bir göz atmak için bu  linki  kullanabilirsiniz.

          Akıllı olmayan televizyonların akıllı hale getirilmesi konusundaki yazımı bu linkten okuyabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN