Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraYeni aynasız: Nikon Z 5

    Yeni aynasız: Nikon Z 5

    Aynasız fotoğraf makinesi ailesine yeni bir üye ekleyen Japon fotoğraf devi, Nikon Z 5 modelini duyurdu. İşte bu modelle ilgili öne çıkan detaylar.

    Aynasız kategorisinde daha önce 1 serisi ile kendine yer edinen Nikon, son bir kaç yıldır Z serisi ile bu alandaki ürünlerini geliştiriyor. Marka daha önce Z 50, Z 6 ve Z 7 modellerini duyurmuş ve bunlarla aynasız alanındaki rekabete dahil olmuştu. Fakta markanın giriş seviyesi olarak tanımlayabileceğimiz full frame sensörlü bir aynasız modeli yoktu. Her ne kadar Z 6 ve Z 7 full frame olsa da (Z 50 APS-C boyutunda sensör kullanıyor) bu iki model de uygun fiyatlı kategorisine girmiyordu. İşte buradaki eksikliğini tamamlamak isteyen marka geçtiğimiz günlerde yeni modeli Nikon Z 5’i tanıttı.

    Yeni aynasız: Nikon Z 5

    Ailede Z 50 ile Z 6 arasında bulunan Z 5 modeli 24,3 MP çözünürlük sunan Full Frame bir sensöre sahip. Ailenin tüm modellerinde olduğu gibi Z objektif bayoneti kullanan yeni model, gövdeye bütünleşik olarak tasarlanan 5 eksenli titreşim engelleme özelliği ile geliyor.

    Fotoğraf makinesinin diğer özellikleri arasında 273 noktalı netlik sistemi, çift bellek kartı yuvası (UHS-II SD destekli), magnezyum alaşım gövde, elektronik vizör, USB’den şarj olma, yukarı ve aşağı hareket eden dokunmatik ekran, 4K video kayıt, Bluetooth ve Wi-Fi ile uzaktan kullanabilme gibi özelliklere sahip.

    Nikon Z 5’i kit olarak satın almak istediğinizde 24-50 mm f/4-6.3 diyaframlı bir objektif seçeneği karşınıza çıkıyor.

    4K kroplu geliyor

    Teknik özellikler anlamında giriş seviyesi bir aynasızın tüm özelliklerine sahip olan üründe 4K video kayıt desteği var. Ama bu özelliği 1.7X krop ile kullanabiliyorsunuz. Bu durum biraz can sıksa da fiyatı makul tutmak için yapılan bir hamle olarak görüyorum ben bunu.

    Çift bellek yuvası işe yarar

    Öte yandan çift bellek kartı yuvası güzel bir özellik ve genelde bu seviyede modellerde görmeye alışmadığımız bir fonksiyon. Bu özellik sayesinde bir karta video, diğerine fotoğraf kayıt edebiliyorsunuz.

    Gövdeye entegre 5 eksenli titreşim engelleme

    Gövdeye entegre olan 5 eksenli titreşim engelleme de işe yarar bir özellik. Bu sayede objektifte titreşim engelleme özelliği olmasa da gövdeden bu sorunu halledebiliyorsunuz. Bu da özellikle video çekimlerinde önemli bir ihtiyaç.

    Saniyede 4.5 kare çekim

    Fotoğraf makinesinde saniyede 4.5 kare seri çekim özelliği var. Eğer spor ya da vahşi doğada fotoğraf çekiyorsanız biraz düşük bir değer olduğunu belirteyim. Ama günlük kullanım için yeterli bir rakam.

    Nikon Z 5 fiyatı belli değil

    Ben bu yazıyı yayınladığım tarihte henüz Nikon Z 5’in Türkiye fiyatı belli değildi. ABD fiyaıt sadece gövde seçeneği için 1.399, kit objektif olan 24-70 için ise 1.699 dolar olarak açıklanmıştı. Kaba bir hesapla sadece gövde seçeneğinin Türkiye fiyatı 12-14 bin TL aralığında, kit objektifle fiyatın ise 14-16 bin TL aralığında olmasını bekliyorum. Elbette bu rakamlar tahmini.

    Görülen o ki aynasız kategorisindeki rekabet (satışlar eskisi gibi olmasa da) devam ediyor. Markaların bu alanda rekabete dahil olacak yeni modeller çıkarması önemli bir adım. Nikon Z 5, artıları ve eksileriyle giriş seviyesi full frame aynasız modellerine güzel bir seçenek olmuş.

    Işığınız bol olsun…

    Nikon Z 5 
    • 24.3 Megapiksel
    • Nikon Z Mount uyumlu objektif bağlantısı
    • Full Frame CMOS Sensör
    • EXPEED 6 Görüntü İşlemcisi
    • 4K UHD ve Full HD Video Kayıt
    • OLED Elektronik Vizör
    • ISO 100 – 51200 (Genişletilmiş: 50 – 102400)
    • 8.1 cm (3.2 inc) Eğilebilir, Dokunmatik LCD Ekran
    • Wi-Fi / Bluetooth Kablosuz Bağlantı
    • 3.5mm Harici Mikrofon Girişi
    • Çift SD Hafıza Kartı Yuvası
    • Ağırlık – 590 g

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN