Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraYeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Aksiyon kamerası dünyasının yeni üyesi DJI Osmo Action sektöre yeni bir soluk getirmeyi ve rekabeti kızıştırmayı hedefliyor.

    Bugüne kadar aksiyon kamerası dendiğinde akla ilk gelen marka sektöre damgasını vuran ve standartları belirleyen GoPro olmuştu. Her ne kadar Çinli rakipleri farklı özellik ve fonksiyonlara sahip birçok rakip çıkarmış olsa da bugüne kadar kayda değer bir alternatif piyasaya sürülmemişti.

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Muhtemelen bu durum değişiyor. Ünlü drone üreticisi DJI, son yıllarda farklı alanlara el atmıştı. En son DJI Osmo Pocket isimli gimbal destekli video kamerası ile dikkatleri üzerine çeken marka şimdi de yeni bir aksiyon kamerası ile GoPro’nun hakim olduğu pazarı hedefliyor.

    Osmo Action aksiyon kamerası ilk bakışta standart bir aksiyon kamerasına benziyor. Dikdörtgen 11 metreye kadar suya dayanıklı bir gövde, 4K 60 fps video, 12 MP fotoğraf, Ağır çekim özelliği (8X 1080p/240 fps), 1/2.3 inç büyüklüğünde CMOS sensör, 100 Mbps maksimum video bitrate değeri, HDR video desteği ve sesli kontrol gibi özelliklere sahip.

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Sektörde bir ilk: Ön yüzde renkli ikinci ekran

    DJI Osmo Action kamerasının en önemli özelliği ise ekran bölümünde yer alıyor. Bugüne kadar üretilen aksiyon kameralarında arka yüzde ekran bulunması bilinen bir özellik olarak karşımıza çıkıyordu. Osmo Action‘da da armka yüzde 2.25 inç büyüklüğünde bir arka ekran bulunuyor. Bununla yetinmeyen DJI, ürünün ön yüzüne de 1.14 inç büyüklüğünde ikinci bir renkli ekran yerleştirmiş. Bazı aksiyon kameralarında ön yüzde de ekran bulunuyor. Ancak bu ekran mono ve sadece belli özellikleri göstermek için kullanılıyordu. DJI Osmo Action‘da ise bu ekranı kendinizi ve kadrajı görmek için kullanıyorsunuz.

    Bu yönden baktığımızda sektörde bir ilki gerçekleştiren DJI, ön yüzünden de neyi çektiğinizi görebildiğiniz bir aksiyon kamerası üretmiş. Bu ön ekran çok gerekli mi orası biraz tartışmalı. Genelde geniş açı çekim yapan aksiyon kameralarında neyi çektiğinizi kabaca tahmin ederek kayıt yapıyorduk. Bu ekran tahmin olayını ortadan kaldırıp gerçek zamanlı bir görüntü vererek sizi biraz rahatlatıyor. Aman aman bir özellik olmasa da yine de işe yarayacağını söyleyebilirim.

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Bunun dışında en büyük rakibi GoPro Hero 7 ile benzer özellikler sunan DJI Osmo Action, bugüne kadar üretilmiş en önemli ve güçlü rakip olmuş. DJI dersine iyi çalışmış ve bu tarz ürünleri kullananların beklentilerini karşılayacak bir aksiyon kamerası geliştirmiş. 4K 60 fps kayıt yapması, 11 metreye kadar su geçirmemesi, RockSteady adı verilen titreşim engelleme özelliğinin bulunması, sesli komutlarla kullanılabiliyor olması, f/2.8 diyafram açıklığı, 145 derece geniş açı görüntü sunması, harici mikrofon bağlanabiliyor olması, Wi-Fi desteği ürünü beklentileri karşılayacak bir hale getiriyor.

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    DJI Osmo Action – GoPro Hero 7 Black karşılaştırması

    Her iki cihazın teknik özelliklerine bakarak bir karşılaştırma yapacak olursak benzer özellikleri sunduklarını görüyorum. Her ikisi de 4K 60 fps video kayıt edebilen bu iki aksiyon kamerası tercih noktasında kullanıcıları biraz zorlayacak gibi görünüyor. DJI Osmo Action aksiyon kamerasının GoPro Hero 7‘ye göre en önemli farkı yukarıda detaylarına değindiğim ön ekranı. Bu ön ekran özçekim kayıtlarında önemli bir göreve sahip oluyor ve bu da cihazı biraz daha tercih edilebilir hale getiriyor.

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    Her iki aksiyon kamerasının da ciddi titreşim engelleme teknolojilerine sahip olduğunu belirteyim. Özellikle DJI üç eksenli titreşim engelleme özelliği ile adeta gimbal tadında videolar çekmenizi sağlıyor. GoPro Hero 7 Black de bu konuda geri kalan bir model değil.

    Cihazların ABD fiyatlarına baktığımızda ise Osmo Action 349 dolara satılırken Hero 7 Black‘in 399 dolar fiyat etiketine sahip olduğu görülüyor. Yani iki ürün arasında 50 dolarlık bir fiyat farkı söz konusu.

    Diğer teknik detayları ve iki aksiyon kamerası arasındaki fark ve benzerlikleri aşağıdaki tabloda görebilirsiniz:

    Yeni aksiyon kamerası: DJI Osmo Action

    DJI Osmo Action Türkiye fiyatı

    ABD fiyatı 349 dolar olan DJI Osmo Action, ülkemizde 2700 TL civarında bir fiyatla satılıyor. Yazının hazırlandığı tarihteki bu rakam GoPro Hero 7 Black‘in 2600 TL civarında olan fiyatından 100 TL daha pahalı. Yeni bir ürün olduğu için henüz fiyatları oturmayan DJI Osmo Action‘ın önümüzdeki günlerde biraz daha ucuzlamasını beklediğimi de söyleyeyim.

    DJI Osmo Action ön tarafta bulunan özçekim renkli ekranı ile aksiyon kamerası alanında yeni bir dönemi başlatıyor. GoPro‘nun bugüne kadar gördüğü en güçlü rakip olan Osmo Action, sunduğu özellikler ve rakibine göre uygun fiyatı ile birçok kullanıcının ilgisine mazhar olacaktır.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN