Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelXiaomi TV Stick 4K vs Mi Box S 4K | TV'nizi Akıllı...

    Xiaomi TV Stick 4K vs Mi Box S 4K | TV’nizi Akıllı Hale Getirin!

    Xiaomi Tv Stick 4K, önceki nesline (Mi Stick) önemli iyileştirmeleri beraberinde getirmişti. Bu iyileştirmelerden bazıları RAM ve işlemci değişikliği oldu. Böyle bir yükseltmeye sahip olduktan sonra artık 4K çözünürlükte görüntü verebilir hale geldi. Daha öncesinde 4K çözünürlük sadece Box S 4K versiyonunda bulunuyorken şimdi ise Stick formunda da 4K çözünürlük elde edebiliyorsunuz. Peki bu iki ürün arasında ne gibi farklar var hangisi tercih edilmeli?


    Bakmakta fayda var: Katlanabilir Xiaomi MIX Fold 2 tanıtıldı


    Xiaomi TV Stick 4K ve Xiaomi Mi Box S 4K farkları neler?

    İlk göze çarpan nokta fiziksel farklılıklar oluyor. Boyutları itibariyle Tv Stick 4K, Mi Box S 4K modeline göre çok daha ince, küçük ve hafif bir form sunuyor. Öyle ki Tv Stick 4K sadece 42,8 gram ağırlığında iken Mi Box S 4K 147 gram ağırlığında. Tabiki bir TV üzerinde takılı olması sebebiyle bu ağırlığı hissetmeseniz de yer kaplama konusunda çubuk formun çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.

    İki cihaz arasındaki bir diğer fark ise üzerlerindeki yazılım. Tv Stick 4K daha Android TV 11 ile birlikte Mi Box S 4K’ya göre (Android TV 9) daha güncel bir sisteme sahip. Böylece güncel uygulama desteği, arabirimin daha verimli çalışması konularında da üstünlük sağlıyor. Sadece yazılım da değil donanım tarafında da farklılıklar bulunuyor. Tv Stick 4K Dört Çekirdekli Cortex-A35 işlemcisi kullanırken Mi Box S 4K ise Dört Çekirdekli Cortex-A53 işlemcisi kullanıyor. İki cihazda farklı işlemciler kullanması deneyime çok etki etmese de Stick 4K daha güncel formda. İki cihazda da 2GB RAM ve 8GB depolama alanı bulunuyor.

    Donanım tarafındaki diğer farklılıklardan birisi de bağlantı seçenekleri. Ürünlerin ikisi de Wi-Fi 2.4GHz/5GHz bağlantısına sahip. Ancak Stick 4K Bluetooth 5.0 desteğine sahipken Box S 4K ise Bluetooth 4.0 kullanıyor. Bu yüzden çoklu cihaz bağlantısı, veri alışverişi olarak Stick daha güncel seçenek sunuyor. Mi Box S 4K ise fiziksel bağlantı konusunda Stick 4K’ya göre avantaj sağlayabiliyor. Stick 4K üzerinde sadece güç girişi varken, Mi Box S 4K’te 1 adet HDMI2.0a, 1 adet USB 2.0 ve 1 adet AUX çıkışı bulunuyor. Böylece harici bir ses sistemi bağlantısını da sağlayabiliyor.

    Xiaomi TV Stick 4K ve Xiaomi Mi Box S 4K isimlerinden de anlaşılacağı üzere 4K çözünürlük sunabiliyor. Ayrıca saniyede 60 kare (60fps) desteği de bulunuyor. İki ürün de DTS HD, Dolby Atmos, MP3, AAC ve FLAC ses teknolojilerini destekliyor. Bu sayede film, dizi, belgesel ve diğer uygulamalarda kaliteli bir ses deneyimi sunabiliyor.

    Peki siz tercih edecek olsanız Xiaomi TV Stick 4K mı yoksa  Xiaomi Mi Box S 4K mı tercih ederdiniz? Güncel fiyatlarına göz atmak ve satın almak isterseniz de buradaki linkten bakabilirsiniz.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN