Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonXiaomi, erişilebilirliği geliştiriyor

    Xiaomi, erişilebilirliği geliştiriyor

    Ödüllü Haptic özelliği, görme engellilerin kullanıcı ara yüzünü deneyimlemelerini sağlıyor…

    Xiaomi, Küresel Erişilebilirlik Farkındalık Günü’nde (20 Mayıs), Xiaomi Bilim ve Teknoloji Parkında engelli Mi Fanlarını ve “Speech Recognition Assistants for Mi AI Speakers” departmanı çalışanlarını ağırladı. Xiaomi’nin merkezini ziyaret eden fanlar, Mi Home ve Ar-Ge laboratuvarlarını gezmenin yanı sıra “Birlikte Oluşturma” ve Güzelliğe Dokun” Erişilebilirlik Paylaşımı oturumlarına da katılma fırsatı buldular.

    Ziyaret sırasında MIUI, Yapay Zeka, Hizmetler, IoT ve diğer departmanlardaki çalışanlar da engelli Mi Fanlarına eşlik ettiler ve onlarla görüşerek ihtiyaçlarını ve önerilerini ilk elden anlama şansı buldular. Canlı gerçekleştirilen bir tartışma toplantısının ardından erişilebilirliği artıracak çeşitli yaklaşımları paylaştılar.

    Görme engelli Mi Fanlarından Cao Yu, Xiaomi akıllı telefonlarda bulunan TalkBack özelliğinin hayatına büyük gelişmeler kattığını söyledi. Cao sözlerine şöyle devam etti: “WeChat, yemek siparişi ve harita uygulamalarını artık sorunsuzca kullanabiliyorum. Xiaomi telefonumu bu erişilebilirlik özellikleri olmadan düşünemiyorum bile” dedi. Cao Yu, ayrıca Xiaomi akıllı telefonlarda bulunan erişilebilirlik özelliklerinin gelecekte daha sistematik ve operasyonel detaylar açısından daha entegre bir hale geleceğini umduğunu ifade etti.

    Erişilebilirlik, Xiaomi’nin kurulduğu ilk günden bu yana odaklandığı en temel alanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Çin’de bilgi erişilebilirliği alanında lider olan Xiaomi, 2013 yılından bu yana erişilebilirlik grubu tarafından belirlenen stratejilere, Mi Fanlarından gelen geri bildirimlere ve çeşitli departmanlardan gelen yorumlara dayalı olarak birçok erişilebilirlik özelliği geliştirdi. Örneğin, “Xiaomi Wensheng” adı verilen bir özellik (Çince’de “Xiaomi sesinizi duyuyor” anlamına geliyor), sesi gerçek zamanlı olarak metne dönüştürerek kullanıcılara yardımcı yardımcı oluyor. Xiaomi ayrıca fiziksel engelli kullanıcılara yönelik olarak Mi AI Speakers veya Mi Home Uygulaması üzerinden akıllı cihazları uzaktan kontrol etmelerini sağlayan ses kontrolü ve el hareketi özellikleri geliştirdi. Ayrıca bu yıl iF Tasarım Ödülü’ne layık görülen “Haptic” (dokunsal) özelliği, görme engelli kullanıcıların titreşimle farklı bilgileri tanımlayabilmelerine olanak tanıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN