Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonXiaomi elektrikli araç sektörüne giriyor

    Xiaomi elektrikli araç sektörüne giriyor

    Elektrikli araç planlarını resmi olarak duyuran teknoloji şirketi Xiaomi’nin hedefi bu alanda öne çıkan oyuncular arasında yer almak. İşte detaylar…

    Xiaomi, Hong Kong Borsa’sına (Hong Kong Stock Exchange (HKEX) yaptığı kamuoyu açıklamasıyla akıllı elektrikli araç üretim çalışması hazırlıklarına başladığını duyurdu. Xiaomi’nin Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, 2021 Mart ayında yapılan lansmanda şirketin 10 milyar RMB başlangıç yatırımıyla tamamen Xiaomi’ye ait bir yan kuruluş altında faaliyet gösterileceğini açıkladı. Şirket, yatırım planlarının mali boyutları hakkında da bazı bilgiler aktardı…

    Xiaomi, önümüzdeki 10 yıl boyunca toplamda tahmini 10 milyar ABD doları tutarında yatırım yapmayı hedefliyor. Lei Jun aynı zamanda akıllı elektrikli araç için kurulan yan kuruluşun CEO’su olarak görev yapacak.

    Lei Jun, “Bu kararı tüm ortaklar arasında yapılan çok sayıda müzakere sonrasında aldık. Bu, hayatımın son büyük girişimcilik projesi olacak. Tüm kişisel itibarımı ortaya koymaya ve akıllı elektrikli aracımız için gereken tüm mücadeleyi vermeye hazırım. Xiaomi elektrikli aracının başarıya ulaşması için tüm mücadele boyunca ekibimin başında olmaya kararlıyım” dedi.

    Jun, aynı zamanda Xiaomi yönetim ekibinin son 75 gün içinde elektrikli araç sektörüne yönelik 200’den fazla sektör uzmanıyla 85 toplantı, dört şirket içi yönetim müzakeresi ve iki yönetim kurulu toplantısı olmak üzere çok titiz ve kapsamlı araştırmalar yürüttüğünün altını çizdi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN