Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelXiaomi ekran altı kamera üzerinde çalışıyor!

    Xiaomi ekran altı kamera üzerinde çalışıyor!

    Akıllı telefon sektöründeki rekabet, telefon üreticilerinin kullanıcılara çok farklı ürünler sunmasına olanak sağlıyor. Kullanıcıların karşısına hem uygun fiyatlı telefonlar çıkıyor hem de yeni yeni teknolojilere sahip akıllı telefonları çok daha erken görebiliyoruz. Xiaomi, rakiplerine fark atabilmek için yeni bir teknoloji geliştiriyor. Ekrana gömülü kamera teknolojisine sahip ilk telefona üreticisi olmak isteyen Xiaomi patentini aldı.

    Xiaomi yeni patentini aldı!

    Xiaomi, geçtiğimiz yıl ekran altına kamera yerleştirebilmek için belli başlı girişimlerde bulunmuştu. Bu girişimlerden bir tanesi olan ekran altı kamera patenti kabul edildi. Böylelikle Xiaomi, bu patenti alabilen ilk akıllı telefon üreticisi oldu.

    Akıllı telefonlarda ön kameranın bu zamana kadar nereye yerleştirileceği büyük bir soru işareti oldu. Ön kameranın, ekran içerisine damla çentik şeklinde yerleştirilmesinden tutun da Pop-Up kamera şeklinde karşımıza çıkmasına kadar birçok yöntem denendi. Bu yöntemlerden hiçbiri kamerayı ekran altına gömerek yok etmek kadar mantıklı olamadı.

    Ekran altına kamera nasıl yerleştirilecek?

    Kamera, ekran panelinin alt kısmında bulunacak. En büyük sorunlardan bir tanesi olan ön kameranın az ışık alması sorunu, ön kamera açıldığı zaman, ön kameranın üstünde bulunan ekran kısmındaki piksellerin kapatılması olacak. Xiaomi’nin açıklamasına göre halen bazı sorunlar aşılamasa da kullanıcılar için beklenen teknolojide sona yaklaşıldı.  Bunun gibi farklı birkaç soruna yakın zamanda çözüm bulunması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN