Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiXiaomi Android Q betası ile gelen yenilikleri duyurdu!

    Xiaomi Android Q betası ile gelen yenilikleri duyurdu!

    Xiaomi Android Q üzerine kurulu MIUI 10 arayüzü ile gelecek olan dört yeni özelliğini duyurdu. Yeni özellikler kullanıcıların işine fazlasıyla yarayabilir.

    Xiaomi Android Q betası ile gelen yenilikleri duyurdu!

    Bu özelliklerden ilki olan üç boyutlu jestler, telefonunuza yapacağınız el hareketleri ile cihazınızı yönetmenizi sağlıyor. Sensörler ve kamera üzerinden algılanan hareketlerle birlikte, telefonunuz üzerinde bazı temel özellikleri kontrol etmeniz mümkün olacak.

    İkinci özellik ise yapay zeka destekli dosya temizleyici olarak öne çıkıyor. Kullanılmayan ve cihazda gereksiz yer kaplayan dosyalar ve içerikler, yeni sürümle birlikte çok daha detaylı ve başarılı bir şekilde temizlenebilecek. Bu sayede kullanıcılar daha fazla boş alanın tadını çıkartmış olacaklar.

    Bir diğer özellik olan çoklu pencere bulanıklaştırma, cihazınızda aynı anda iki uygulama kullanılırken devreye girecek. Gizlilik odaklı olan bu özellik, kullanıcıların isteğine bağlı olarak açılıp kapatılabilecek.

    Son özellik ise çentikli ekran sevmeyen kullanıcıları ilgilendiriyor. Bu kullanıcılar çentik gizleme özelliği ile birlikte ekran üzerinde yapılan bazı değişikliklerle çentiği gizleyebilecek. Bu durumun ne kadar başarılı olacağı bilinmese de bazı kullanıcıları oldukça ilgilendirdiğini söyleyebiliriz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN