Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetXiaomi 12'nin teknik özellikleri belli oldu

    Xiaomi 12’nin teknik özellikleri belli oldu

    Counterpoint Research raporuna göre yüzde 13’lük pazar payıyla dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Xiaomi, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünleriyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Etkinlikte Xiaomi 12 serisi ve MIUI 13 sürümünün tanıtılması beklenirken, lansman tarihinin de yaklaşmasıyla ortaya çıkan sızıntıların sayısında ciddi bir artış söz konusu. Son olarak serinin standart modelinin teknik özellikleri paylaşıldı.

    MIUI 13 alacak telefonlar: Son liste

    Xiaomi 12 teknik özellikleri

    Şirkete yakınlığıyla bilinen  Xiaomiui, geçtiğimiz saatlerde Xiaomi 12’nin teknik özelliklerinin büyük bir kısmını sızdırdı. Böylelikle cihazla ilgili bilinmeyen çok az detay kaldı.

    Akıllı telefon, 6.28 inç FHD + çözünürlüklü AMOLED panelle gelecek. Aynı zamanda ekranda 120 Hz yenileme hızı, HDR10 + desteği, 1500 nit parlaklık ve 419ppi piksel yoğunluğu bulunurken, Gorilla Glass Victus teknolojisi ile korunacak.

    Telefona geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi güç verecek. Yonga seti, yüksek performans olarak bir adet 3 GHz Cortex X2 ve üç adet 2.5 GHz Cortex A710 çekirdeklerine sahip. Verimlilik çekirdeği olarak bilinen ve düşük güç tüketimine sahip olan Cortex A510 ise 1.8 GHz hızlarında çalışıyor.

    8 GB ve 12 GB LPDDR5 RAM seçeneklerinin mevcut olduğu cihazda UFS 3.1 teknolojisinden yararlanan 128 GB ve 256 GB dahili depolama seçenekleri kullanılacak.

    Ön tarafta nokta şeklinde konumlandırılmış 32 Megapiksel selfie kamerası yer alırken, arka tarafta 50 Megapiksel ana kamera, 13 Megapiksel ultra geniş açılı ve 32 Megapiksel telefoto sensörünün bulunduğu üçlü kamera kurulumu karşımıza çıkıyor.

    Xiaomi 12, USB-C üzerinden şarj olabilen 67W hızlı şarjı destekleyen 4.500 mAh’lik bataryadan beslenecek. Kutudan çıkar çıkmaz ise Android 12 tabanlı MIUI 13 arayüzünü çalıştıracak.

    Şu an için serinin standart modeli haricinde hangi cihazları bünyesinde barındırdığına dair kesin bir bilgi yok. Ancak gelen raporlar, 28 Aralık tarihinde düzenlenecek etkinlikte Xiaomi 12, Xiaomi 12X ve Xiaomi 12 Pro modellerinin tanıtılacağı yönünde.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN