Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonXbox One’a Google Asistan desteği yolda

    Xbox One’a Google Asistan desteği yolda

    Türkiye’de hatrı sayılır bir kesim tarafından uzun oyun seanslarının merkezini oluşturan Xbox One’ın, kısa süre içerisinde sesli komutlarla çalışabileceği açıklandı. İşte pek de sürpriz olmayan inovasyonun ilk detayları…

    Sony PlayStation 4’ün amansız rakibi, diğer popüler oyun konsolu Xbox One’a Google Asistan desteği geliyor. Google tarafından geliştirilen ve sesli komutlarla birçok işlemin yapılabilmesini sağlayan Google Asistan artık Xbox oyun konsolunda da kullanılabilecek. Bu sayede Xbox One’da sesli olarak oyun açılabilecek ve konsol daha kolay bir. şekilde kontrol edilebilecek. Oyunların yanı sıra Xbox One’da videoları durdurup başlatılması gibi birçok işlem için de sesli komutlar kullanılabilecek.

    Sesli komutlarla çalışabilecek

    Xbox One’da sesli komutların çalışabilmesi çin Android ve iOS’taki Google Asistan uygulaması ile Google Home cihazının kullanılması gerekiyor. Google Asistan direkt olarak Xbox One’da çalışmazken oyun konsolu komutları Google Asistan’ın yüklü olduğu diğer cihazlardan alacak. 

    Henüz beta aşamasında olan özelliğin kullanılabilmesi için konsol sahiplerinin ayrıca özel Google Grubu’na katılması gerekmekte. Bu aşamanın ardından Google Home’un Android veya iOS uygulaması üzerinden yeni cihaz taraması ile Xbox cihazın eşleştirilmesi gerekiyor.

    Google Asistan uygulamasının kullanılması için konsola özel bir isim verilebiliyor. Bu sayede “OK Google, Xbox’ı başlat” gibi sesli komut ile oyun konsolunda birçok işlem yapılabiliyor. İlk aşamada beta programında herkese açık olarak sunulan özelliğin beta sürecinin ardından daha da fazla gelişebileceği belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN