Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiWindows 11'in Daha Hızlı Çalışması İçin Öneriler

    Windows 11’in Daha Hızlı Çalışması İçin Öneriler

    Windows 11 söz konusu güvenlik olduğunda işleri sıkı tutuyor. Her konuda güvenliği artırılan Windows 11’de işletim sisteminin hızını artırabilmek için bazı ayarlar yapmanız gerekebiliyor.

    Ayrıca işletim sisteminizle yaşayacağınız problemlerde ve donanım sorunlarında MediaMarkt’ın servisiyle iletişime geçmeyi unutmayın.

    VBS olarak da bilinen sanallaştırma tabanlı güvenlik, Windows 11’in güvenli olmayan koddan izole edilmiş güvenli bir bellek bölgesi oluşturmasına olanak tanıyor. Hypervisor-Enforced Code Integrity (HVCI) adı verilen başka bir yerleşik özellik ise imzasız veya şüpheli sürücülerin ve yazılımların belleğe girmesini önlemek için VBS’nin yeteneklerini kullanıyor. VBS ve HVCI, virüsten koruma yazılımınızı geçse bile kötü amaçlı yazılımların verebileceği zararı sınırlayan bir koruma katmanı sağlıyor.

    Daha önce bildirdiğimiz gibi bu özellikler, özellikle oyunlar söz konusu olduğunda performansı olumsuz etkileyebiliyor. Yapılan testlerde bu ayarlar açıkken ve kapalıyken %5’e varan farklar görüldü. Yine bazı testler yapan başka bir yayın, %25’e varan düşüşler gördü.

    Windows 11’e yükseltme yoluyla geçiş yaptıysanız VBS özelliği aktif olmuyor. Ancak temiz kurulumla Windows 11 ile kurulum yaparsanız veya Windows 11 ile gelen yeni bir bilgisayar alırsanız, VBS / HVCI otomatik olarak etkinleştirilebilir. Windows 11 kullanıyorsanız ve performans, özellikle oyun performansı sizin için çok önemliyse, VBS / HVCI’nin etkin olup olmadığını aşağıdaki yolla kontrol edebilir ve kapatabilirsiniz.

    VBS’yi kapatmadan önce aşağıdaki yöntemle aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

    1. Sistem Bilgisi’ni açın. Bunun için Windows aramasına “sistem bilgisi” yazıp aratabilir ve ilk seçeneğe tıklayabilirsiniz.
    Buradan “Sanallaştırma tabanlı güvenlik” seçeneğini bulun. Karşısında “çalışıyor” yazıyorsa bu özellik etkin demektir.

    • Windows aramasında “Çekirdek yalıtım” olarak arama yapın ve en üstteki sonuca tıklayın.
    • Hangi uygulamanın kullanılacağı sorulursa Windows Güvenliği ve Tamam’ı tıklayın.
    • Burada “Bellek Bütünlüğü” açıksa kapalı hale getirin.
    • Kapattıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
    • Sanallaştırma tabanlı güvenliğin “etkin değil” olarak listelenip listelenmediğini görmek için sistem bilgilerini tekrar kontrol edin. Eğer bu seçenek devre dışıysa sorun yok. Ancak halen çalışıyorsa VBS’yi devre dışı bırakmak için kayıt defterini kullanacağız.

    2. Kayıt Defteri Yoluyla Devre Dışı Bırakma

    • Windows + R tuşlarına basın ve metin kutusuna “regedit” yazıp Tamam’a tıklayın.
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\DeviceGuard yolunu izleyin.
    • EnableVirtualizationBasedSecurity’yi açın ve 0 olarak ayarlayın.
    • Kayıt defterini kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Artık sistem kayıtlarına ve monitörüne baktığınızda istediğin ayarların yapıldığını göreceksiniz. Böylece oyunlarda ve performans gerektiren uygulamalarda rahat edebileceksiniz.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN