Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiWindows 10, 500 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

    Windows 10, 500 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştı

    Windows 10 işletim sistemi, masaüstü PC ekosistemi açısından en yeni, en gözde yazılım hamlelerinden biri. Microsoft’un yaklaşık 2 sene önce son kullanıcı için yayınladığı işletim sisteminin ulaştığı en son aylık aktif kullanıcı rakamı kamuoyuyla paylaşıldı.

    Buna göre Windows 10, 500 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip. Aylık aktif kişi tanımı, ayda en az bir kez Windows 10 işletim sistemli bilgisayarına giriş yapan kullanıcı sayısı şeklinde özetlenebilir.

    Windows 10’un geçtiğimiz eylül ayındaki aylık aktif kullanıcı sayısı 400 milyondu. Bu rakama 1 yılı biraz aşkın süre içinde ulaşıldı. Sonraki yılda ise söz konusu verinin 100 milyon daha arttığı görülüyor. Büyüme hızının düştüğü açık, ancak mevcut rakam son derece çarpıcı.

    Windows 10’un benimsenmesindeki büyümenin ücretsiz güncelleme desteğinin sona ermesinin ardından yavaşladığı dikkat çekiyor. Bu da Microsoft’un ‘1 milyar kullanıcı’ hedefine ulaşma süresine etki edeceğe benziyor.

    Daha önce 2017 sonunda ulaşılması hedeflenen rakam için Microsoft’un resmi beklentisi, 2018 sonuna kadar 1 milyar kullanıcı şeklinde güncellenmiş durumda.

    Öte yandan şirketin Cortana için aylık aktif kullanıcı sayısı da açıklandı. 140 milyon olduğu kaydedilen sayının, önemli ölçüde bir sanal asistan kullanımına işaret ettiğini belirtmek mümkün.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN