Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonWhirlpool’dan artırılmış gerçeklik özellikli fırın #CES2019

    Whirlpool’dan artırılmış gerçeklik özellikli fırın #CES2019

    Whirlpool, tanıttığı akıllı fırın konseptiyle pişirilmek istenen yemeklerin nereye yerleştirilmesi gerektiğini artırılmış gerçeklik teknolojisi ile gösteriyor.

    Fırınlar da geleceğe göz kırpıyor… Beyaz eşya üreticisi Whirlpool, tanıttığı akıllı fırın konseptiyle kruvasan ya da pizzanın nereye yerleştirilmesi gerektiğini artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kullanıcısına gösteriyor.

    Whirlpool Connected Hub Wall Oven adıyla gelen akıllı fırında ön kısımda bulunan 27 inçlik şeffaf LCD ekran, pişirilecek şeylerin nereye konulmasını gerektiğini, fırın boş olsa da sanal gerçeklikle gösterirken seçilen tarifler, gerekli malzemeler, pişirme süresi gibi detayları da sunuyor.

    CES 2019 kapsamında gösterilen bir demoda üst rafa somon balığı, alt rafa ise kuşkonmaz yerleştirilmesi öneriliyor, böylelikle her iki yemeğin de aynı anda çok iyi pişirilebileceği belirtiliyor.

    Benzersiz…

    AR kullanan ilk fırın olarak benzersiz olan Whirlpool Connected Hub Wall Oven, hangi tepsinin kaçıncı rafta olması gerektiği konusunda amansız deneme yanılmalarla sonuca ulaşmak istemeyenler için ideal. Faydalı bir özellik vaat ettiği aşikar. Bu arada her şey pişirilirken dahili bir kamerayla yemeğin anlık kontrolü gibi yine oldukça fonksiyonel bir özellik daha var. Yani fırını açmadan içerde ne olup bittiğini görebiliyorsunuz.

    Öte yandan mevcut teknolojide ‘ekran şeffaf olduğu için’ fırının yüksek piksel yoğunluğu ve canlı renkler sunmadığını belirtmekte yarar var. İyi haber ise modelin henüz seri üretimine başlanmamış bir prototip olması, gelecekte daha iddialı ekranlara sahip akıllı fırınlar görebiliriz.

    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN