Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürWhatsApp kullanıcıları dikkat!

    WhatsApp kullanıcıları dikkat!

    whatsapp

    1 milyara yaklaşan aylık kullanıcı sayısı ile mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen iletişimin en popüler kanallarından biri konumunda yer alan WhatsApp, farklı yönleriyle de teknoloji dünyasının gündemine dahil olabiliyor. İşte bunlardan birinde WhatsApp kullanan bir kişi, kendisine ilgili platform üzerinden yazılı olarak argo tabirler gönderen çalışma arkadaşını mahkemeye verdi.

    Delil olarak sunulan WhatsApp konuşmalarının ardından haklı bulunan madur kimsenin çalışma arkadaşına yaklaşık 44 bin İngiliz Sterlini para cezası verildi. Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nde benzer suçların ülkeden sınır dışı edilme ve hatta hapis cezasına dahi yol açabileceği belirtilmişti. Ek olarak hakaret amaçlı emojilerin de suç teşkil edebileceği açıklanmıştı. Bu gelişmelerin ardından WhatsApp kullanımında da diğer iletişim metotlarında olduğu üzere dikkatli olunması gerektiği günyüzüne çıkmış oldu.

    fb-post

    WhatsApp, günümüzde yazılı iletişimin önemli kanalları arasında. SMS ve mail gibi hakaret türü içeriklerin insanlar arasında söz konusu olabildiği yöntemler yerine ağırlıklı olarak ele alınabiliyor. Türkiye’de WhatsApp mesajları birçok mahkeme davasında delil olarak sunuluyor ve çeşitli kararların alınmasında etkili oluyor. WhatsApp konuşmaları işte bu yüzden büyük önem arz ediyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN