Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelWestern Digital'ten 40 TB sabit disk teknolojisi

    Western Digital’ten 40 TB sabit disk teknolojisi

    Geçtiğimiz dönemde Seagate 12 TB sabit disk üreteceğini açıklamıştı. Depolama alanı konusunda üreticiler kıyasıya kapışırken Western Digital da mikro dalgaları kullanarak 40 TB sabit diskler üzerine çalışıyor.

    Şirket mekanik sabit disklerin kapasitesini rekor boyutlara ulaştıracak mikro dalga teknolojisine dayalı kayıt sistemi olan MAMR’ı duyurdu. Mikro dalga  yardımıyla disklere işlenen veri boyutları 40 TB’a ulaşabilecek. Bahsettiğimiz boyutun büyüklüğünü anlatmak için şöyle bir örnek vermek gerekirse; bu veri alanına standart uzunlukta yüksek çözünürlüklü 2.500 filmi sığdırabiliyorsunuz.

    western digital

    Western Digital mikro dalgaları kullanacak

    Bu yöntem sabit diskleri geleceği açısından çok önemli. Diğer metodlarda da sabit disklerin büyüklükleri yükseltilebiliyor ama bu durum cihazların ciddi ölçüde ısınmasına neden oluyor. Eh, 40 TB boyutunda bir sabit disk doğru yöntem kullanılmadığı zaman iş yeriniz veya eviniz için potansiyel bir felaket olabilir.

    Bu güzel teknoloji sayesindeyse kısa bir süre sonra gerçekten ciddi depolama alanları olan sabit diskler satın alabileceğiz. Western Digital bu teknoloji için 2 yıllık bir sürecin bulunduğunu belirtti.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN