Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerYazılımOyun ve İş Seanslarınızı Kaydetmenizi Sağlayan En İyi Ücretsiz Programlar

    Oyun ve İş Seanslarınızı Kaydetmenizi Sağlayan En İyi Ücretsiz Programlar

    Evde daha çok zaman geçirmeye başladığımız bugünlerde daha farklı meraklara ilgi duymuş olabilirsiniz. Özellikle eğitim ve oyun amaçlı video kaydetmek de bunlardan bir tanesi. Sizlere tanıtacağımız programlarla kolaylıkla ve ücretsiz olarak ekran veya oyun kaydı alabilir daha sonra bu videoları okul için sunum veya projeye ya da Twitch tarzı platformlar için içeriğe dönüştürebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

    video kayıt
    Video kayıt için ücretsiz ve son derece kolay bir program

    Video Kayıt Artık Çok Kolay: ScreenRec

    Bilgisayar ekranı üzerinden bir anlatım mı gerçekleştirmek istiyorsunuz? Photoshop ya da benzeri bir konuda ders mi hazırlıyorsunuz? Bu sırada da mikrofon kullanarak sesinizi de mi kaydetmek istiyorsunuz? İşte en zahmetsiz ve kolay ScreenRec programı yardımınıza koşuyor. Mikrofon üzerinden sesinizi kaydetmek için Record System Audio seçeneğini resimdeki gibi aktif hale getirmeyi unutmayın. Özellikle kayıt için mouse ile ekranın istediğiniz bölgesini kaydedebilirsiniz. Programın şu an için sadece Windows sürümü mevcut.

    OBS
    Programla biraz uğraşırsanız oldukça geniş özelliklere ulaşabilirsiniz

    OBS Studio

    Açık kaynak kodlu bu popüler program oyuncuların tercih ettiği meşhur FRAPS’in aksine sadece 30 FPS ile sınırlı değil. İşlemcinizin gücüne göre 60 veya daha yüksek kare hızlarına ulaşabilirsiniz. Program direkt olarak ekran kartından görüntü aldığı için müdahalesiz ve gerçek tam ekran sonuç almanızı sağlıyor. Programın tek eksi yönü kurulumunun ve kullanımının biraz kafa karıştırıcı olabilmesi. Ancak özellikle oyuncular kolaylıkla zorlukların üstesinden gelecektir. OBS, Windows, MacOS ve Linux işletim sistemlerini destekliyor.

    video kayıt
    Nvidia kart sahipleri bu programı mutlaka denesin

     

    ShadowPlay

    Nvidia’nın geliştirdiği bu ücretsiz özellik doğal olarak sadece Nvidia ekran kartlarıyla çalışıyor. Eğer güncel sürücülere sahipseniz yani sisteminizde Geforce Experience yüklüyse ALT+Z kombinasyonu ile ShadowPlay’i üst ekrana çıkarabilirsiniz. Belirli saatlerde oyun oynuyorsanız ShadowPlay üzerinden ileri tarihler için kayıt da açabiliyorsunuz. Bunun dışında özellikle kısayolları ve yüksek kalitede kayıt imkanı ile Nvidia kart kullanıcıları kayıt ihtiyaçlarını bu şekilde giderebilirler.

    Oyun seanslarınızı kaydetmek ve paylaşmak her ne kadar zevkli olsa da bilgisayarınızı sürekli meşgul ettiği için oyun performansınız etkilenecektir. 4K ve 60 FPS kayıt için çok güçlü bir bilgisayar ve SSD diske ihtiyacınız olacaktır. Diğer kayıt özelliklerinde de bilgisayarınızın gücü ve özelliklerine göre ağırlık yaşamanız normal. Bu sorunu çözmek için donanım yükseltmek yerine kayıt ayarlarını düşürmeyi deneyin. Örneğin 720p ve 30 FPS birçok oyun için tatmin edici görüntü verebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN