Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürVerimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    Verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    Teknolojiden yararlanırken karşımıza çıkan en önemli sorunlardan biri zamanı verimli kullanamamak. Çoğu zaman yapmamız gereken bir işe odaklanmak isterken, sosyal medya, internette sörf ya da oyunlara dalmış ve asıl odağımızı kaybetmiş olarak buluyoruz kendimizi. Verimlilik ve zaman yönetimi, birbirinden ayrı kavramlar olmakla birlikte bir o kadar da birbirine yakın. Bu hafta sizler için, verimliliğinize yardımcı olacak uygulamalar öneriyorum.

    Evernote Verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    Evernote

    Önemsediğiniz şeylere odaklanmak, ihtiyaç duyduğunuz bilgileri düzenli bir şekilde arşivlemek ve daha sonra gerektiğinde kolayca bulabilmek için Evernote size yardımcı olabilir. Evernote ile akıllı telefon, tablet bilgisayar ve cep telefonunuzdan klavyeyi kullanarak notlar alabilir, el yazısıyla tutulmuş notlarınızı, kartvizitlerinizi tarayarak metne dönüştürüp arşivinize alabilirsiniz. Notlarınıza gerektiğinde herhangi bir cihazınızdan hızlıca erişebilirsiniz. Evernote ile metinlerin yanı sıra, çizimler, fotoğraflar, ses dosyaları, videolar, PDF’ler, web’den kırpılan belgeler ve daha birçok biçimde notlar oluşturmak mümkün.

    Uygulamayı Android için buradan iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Microsoft Office Lens Verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    Microsoft Office Lens

    Daha önceki yazımda belge taramak için CamScanner uygulamasını önermiştim. Benzer bir uygulama da Microsoft şirketi tarafından geliştirilen Office Lens. Cep telefonunuzu tarayıcı gibi kullanmanızı sağlayan bu uygulama, belgelerinizi ve resimlerinizi tarayarak metne dönüştüryor. Office Lens ile elde ettiğiniz metinleri PDF, Word ve PowerPoint dosyalarına dönüştürebilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuzda metinlerinizi OneNote veya OneDrive’a kaydetmeniz de mümkün. Okulda tahtaya yazılanları tarayabileceğiniz gibi, kartvizitlerinizi de Microsoft Office Lens ile kolayca tarayıp arşivinize alabilirsiniz.

    Uygulamayı Android için buradan iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Forest: Stay focused Verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    Forest: Stay focused

    Yazımın girişinde zamanı verimli kullanmaktan söz etmiştim. Forest: Stay focused, tam da buna hizmet eden bir mobil uygulama. Telefonunuza sık sık bakmaktan, sosyal medya, oyun gibi şeylerle zaman kaybetmekten, asıl işinize odaklanamamaktan şikayetçiyseniz Forest: Stay focused size ilaç gibi gelecek. Uygulama sizi telefonunuzdan uzak tutmak için ağaç bakımı oyunu şeklinde tasarlanmış. Telefon bağımlılığıyla başa çıkabilir ve telefonunuzu mümkün olduğunca az kullanırsanız, ağacınız yeşil kalmaya devam ediyor. Eğer telefonunuzdan uzak durmayı başaramazsanız ağacınız kuruyor.

    Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    IFTTT Verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar

    IFTTT

    Verimliliğinize katkı sağlayacak bir başka uygulama da IFTTT. Favori servislerinizi tek noktadan yönetmenizi sağlayan bu uygulama sayesinde otomatikleştirilmiş işlemler oluşturuyor ve her servis için ayrı ayrı vakit kaybetmekten kurtuluyorsunuz. Twitter, Telegram, Google Drive, Twitch, Weather Underground, Instagram, Gmail, E-posta gibi yüzlerce uygulama ile Amazon Alexa, Google Home, Nest, Philips Hue ve Android işletim sistemli cihazlar IFTTT ile yönetilebiliyor. Günlük olarak almak istediğiniz haberleri, hava durumu bilgilerini ve ihtiyacınıza göre oluşturacağınız bildirimleri de IFTTT sizin için yönetebiliyor.

    Uygulamayı Android için buradan, iOS içinse buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size verimlilik artışı getiren mobil uygulamalar hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. Google Play uygulama mağazasındaki tüm verimlilik uygulamalarını buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN