Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiUltra taşınabilir projeksiyon Viewsonic M1 incelemesi

    Ultra taşınabilir projeksiyon Viewsonic M1 incelemesi

    Pandemi ile birlikte evden çalışma ve uzaktan eğitimin yaygınlaşması nedeniyle teknoloji ürünlerine ilgi artmaya devam ediyor. İş ve eğitim süreçlerini evlerine taşıyanlar bu dönemde çalışma rutinlerini kolaylaştırmak dışında, evde eğlenceli vakit geçirmek adına da teknolojik ekipmanlara ilgi gösteriyorlar. Teknolojik ekipman deyince akla öncelikle bilgisayar, webcam, kulaklık gelse de son günlerde çok fazla talep gören cihaz kategorilerinden bir diğeri projeksiyonlar. Tabi bu ilgide görüntü teknolojileri ve özellikle projeksiyon teknolojileri alanındaki gelişmeler de pay sahibi.

    Geçmişte yüksek fiyatları, gün ışığında kalite kaybı yaşamaları ve kullanım ömürleriyle tüketicilerin mesafeli yaklaştığı projeksiyonlar gelişen teknoloji ile ev sinema sistemleri kategorisinde son zamanlarda çok fazla tercih edilmeye başlandı. Kaliteli ses ve görüntü görüntü deneyimi sunan projeksiyonlar, film ve oyun meraklıları tarafından büyük ilgi görüyor ve evde sinema keyfi yaşatıyor.
    Projeksiyonların en önemli avantajlarından bir diğeri yüksek kaliteli görüntüyü çok düşük bir fiyat karşılığında elde etmeniz. Tabi asıl artısı istediğiniz yere taşıyabilmeniz. Öte yandan piyasada her kullanıcıya uygun çok fazla model var. Cep telefonu boyutundan açık havada yansıtma yapabilen modellere kadar onlarca seçenek var.

    Projeksiyonlar pandemi dönemi tatilcilerinin yeni gözdesi
    Projeksiyonlar sadece evin içinde değil pandemi ile değişen tatil yaklaşımında da önemli bir rol üstleniyor. Malum geçen yaz salgın dolayısıyla insanlar otel tatili yerine daha çok yazlıklarını, doğa kamplarını ya da karavanları tercih ettiler. Tabi eğlence anlayışı da buna göre değişti. Mini ve taşınabilir özellikli projeksiyonlar tatilde eğlenceli vakit geçirmek isteyenlerin en fazla tercih ettiği cihazlardan oldu. Büyük ihtimal gelecek yaz da tatil konusunda tercihlerimiz geçen yazdan çok farklı olmayacak ve dolayısıyla ufak gruplarla gerçekleştireceğimiz tatillerimizde eğlence konusunda benzer arayışlarımız olacak. Bu noktada sizi hem tatil boyunca mutlu edecek hem de tatil dışında da istediğiniz her yere taşıyarak rahatlıkla kullanabileceğiniz mini projeksiyon kategorisinde bir cihaz önerim olacak. Görsel ürün çözümleri tarafında dünyanın önemli ürün sağlayıcılarından olan ViewSonic’in kısa yansıtma mesafeli ultra taşınabilir LED projeksiyon cihazı Viewsonic M1 kullanışlı, şık ve çok eğlenceli bir ürün.

    Cihazı satın almadan özelliklerine bakarken bu küçücük cihazdan görüntü ve ses konusunda çok fazla kaliteli sonuçlar alabileceğinize pek inanmıyorsunuz. Ama kullanmaya başladıkça ViewSonic M1sizi olumlu anlamında şaşırtıyor. Şık bir ürün olduğunu söylemiştim. Teknik özelliklere girmeden tasarımı ile ilgili birkaç not daha paylaşayım. Cihaz tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden iF Design ödülüne sahip. Şık, geniş dokumalı akustik bir kumaşa sarılı olan M1 performansı kadar kullanışlılığı ile de sizi cezbedecek.. Ürünün kutu içeriğinde güzel bir taşıma çantası da bulunduğunu not edeyim. Kutu içeriğinde ayrıca 1 adet AC/DC adaptör, Altın uçlu USB-C kablo ve 1 adet kumanda ve bu kumanda için 2 adet AAA boy kalem pil var.

    Entegre akıllı standı ile kolay kurulum
    Gelelim satın almada en önemli ayrıntı olan cihazın teknik özelliklerine. Tabi bu noktada bir projeksiyon cihazından ne beklediğiniz de çok önemli. Ancak şu gerçek ki hepimizin hayatında video trafiği diğer tüm internet trafiğinden çok daha hızlı artıyor ve ekranlar bu trafikte baş rol oynuyor. İstediğiniz her an büyük ekranda görüntü izlemek ise özellikle pandemi sürecinde bence güzel bir lüks. Özellikle kısıtlı alana sahip bir kullanıcı iseniz ya da doğada kamp vs ile çok vakit geçiriyorsanız kolay taşınabilirliği ile M1 tam da bu noktada iyi bir seçenek.
    Cihazı entegre akıllı standı sayesinde kolayca kurabiliyorsunuz. Bu arada stant, cihazı kullanılmadığınız zamanlarda lens kapağı görevi de görüyor. Lens kapağı açıldığında, M1 de otomatik olarak tam parlaklıkla açılarak anında kullanıma hazır hale geliyor. 360 derece dönebilen cihazla istediğiniz görüntüyü yükseklik ayarına ihtiyaç duymadan herhangi bir duvara veya tavana yansıtılabiliyorsunuz. Farklı kullanımlar için cihazın altında bir de tripod bağlantı yuvası olduğunu ekleyeyim.

    Çok yönlü bağlantı seçenekleri
    İki adet Harman/Kardon hoparlöre sahip olan M1, film seyrederken veya müzik dinlerken size ve konuklarınıza net ve zengin sesler sağlıyor. Cihaz, kısa bir yansıtma mesafesine sahip olacak şekilde tasarlanmış. 2,6 metre mesafeden 100″ boyutunda görüntü oluşturabiliyor. Böylece küçük alanlarda büyük görüntü sunmak isteyenler için ideal bir tercih olduğunu söylemek mümkün. Görüntü özelinde diğer teknik özelliklerine baktığımızda M1’im 250 lumen ışık değeri sunduğunu görüyoruz. Bu da loş ışıkta kullanıma uygun bir değer.Ayrıca kontrast oranının: 120000:1 ve yerleşik çözünürlüğü de 854×480 olduğunu belirteyim. Aşırı parlak ortamlarda çok da istediğiniz görüntüleri elde edemeyecek olsanız da sorun da yaşamıyorsunuz. Dahası ürünün hafifliği ve boyutu taşınabilirliği açısından bu gibi dertlere mahal bırakmıyor. Bir kilogramdan daha hafif olan ViewSonic M1’i, küçük tasarımı sayesinde odadan odaya veya yanınızda taşımak çok kolay.

    16GB’lık dahili hafıza ile gelen cihazın çok yönlü birçok bağlantı seçeneği var. USB Tip C, USB 2.0, HDMI, Ses Çıkışı ve bir MicroSD kart okuyucu bunlar arasında. Bu bağlantı seçenekleri sayesinde, çeşitli multimedya içeriklerini izleyebiliyorsunuz. Cihazı cep telefonuna tablete ya da bilgisayara bağlamakta hiçbir sıkıntı yaşamıyorsunuz. M1’deki Göz koruma özellikleri özellikle çocuğu olan aileler için önemli diye düşünüyorum. Lensin çok yakınında bir cisim tespit edildiği zaman projeksiyon ışını otomatik olarak kapatılıyor. Son olarak cihazı satın alırken en önemli kriterlerin biri olan pil ömründen bahsedelim. M1 dahili pili ile altı saate kadar güç sağlarken, LED teknolojisi sayesinde de toplam 30 bin saate kadar kullanım ömrü sunuluyor.
    .

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN