Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürEn iyi ücretsiz antivirüs yazılımları

    En iyi ücretsiz antivirüs yazılımları

    Güvenlik yazılımı bulunmayan bilgisayar kullanmak büyük risk almak demektir. Bilgisayarınıza mutlaka bir antivirüs çözümü yüklemenizi öneririm. Gelin şimdi en iyi ücretsiz antivirüs yazılımlarına yakından bakalım.

    Bilgisayarınızı güvenle kullanabilmeniz için mutlaka bir antivirüs yazılımı yüklemeniz gerekir. Antivirüs yazılımları sizi internetten gelebilecek riskler ile bilgisayarınıza bağlanabilecek taşınabilir disk veya flash belleklerle taşınabilecek kötü amaçlı yazılımlara karşı koruyacaktır. Bu yazıda Windows işletim sistemli bilgisayarınız için temel seviyede koruma sağlayan en iyi ücretsiz antivirüs yazılımları öneriyorum.

    Avast Free Antivirus

    Avast Free Antivirus

    En çok tercih edilen ücretsiz antivirüs yazılımlarının başında Avast geliyor. Gelişmiş tehdit koruması, ev ağı güvenliği özelliği ve parola yönetimi bulunan Avast Free Antivirüs, internette sörf yaparken gerçek zamanlı koruma sağlıyor ve olası risklere karşı bilgisayarınızı koruyor. Mac bilgisayarlar ve Android telefonlar için de kullanılabilen Avast Free Antivirüs’ü buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

    AVG AntiVirus Free

    Kötü amaçlı yazılımlara, virüslere, casus yazılımlara ve fidye yazılımlara karşı koruma sağlayan AVG Antivirüs, bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bir başka seçenek. Yazılım, güvenli olmayan bağlantılar ile indirmeleri kontrol etme ve zararlı e-posta eklerini engelleme özelliği sunuyor. Temel özellikleri ücretsiz olarak sunan AVG Antivirüs’ün dilerseniz daha gelişmiş ücretli versiyonuna geçebilirsiniz. Bu yazılımdan Android ve Mac kullanıcıları da yararlanabiliyor. AVG Antivirüs’ü buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Avira Free Antivirus

    Avira Free Antivirus

    Casus yazılımları, reklâm yazılımlarını, şantaj yazılımlarını ve benzerlerini engelleyen Avira Antivirüs, bilgisayarınız için gerçek zamanlı koruma sağlıyor. Sosyal ağlar ve e-posta üzerinden yönelebilecek kimlik avı saldırılarını engelleyen Avira Antivirüs, e-posta eklerini ve USB gibi çıkarılabilir diskleri güvenlik taramasından geçiriyor. Avira Antivirüs, Mac, Android ve iOS platformları için de kullanılabiliyor. Avira Antivirüs’ü buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Bitdefender Antivirus Free Edition

    Bitdefender Antivirus Free Edition

    Bitdefender Antivirüs’ün ücretsiz sürümü gerçek zamanlı tehdit korumasına sahip bir çözüm. Bilgisayarınızdaki aktiviteleri davranışsal algılama özelliğiyle takip eden ve tespit ettiği risklere karşı anında harekete geçen Bitdefender Antivirüs, virüs taraması, kötü amaçlı yazılım temizleme, internet sahtekârlığı ve dolandırıcılık önleme fonksiyonlarına sahip. Bitdefender Antivirüs’ü buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Kaspersky Security Cloud Free

    Kaspersky Security Cloud Free

    Ücretsiz olarak Windows işletim sistemli bilgisayarınız başta olmak üzere Android ve iOS işletim sistemli cihazlarınıza yüklenebilen Kaspersky Security Cloud, gerçek zamanlı tehdit koruması özelliğine sahip. Kaspersky Security Cloud, cihazlarınızı virüslere, virüslü dosyalara, tehlikeli uygulamalara ve şüpheli sitelere karşı gerçek zamanlı olarak koruyor. Ücretsiz olarak yeni tehditlere karşı sürekli güncellenen Kaspersky Security Cloud’u buradan cihazınıza indirebilirsiniz.

    Microsoft Windows Defender Güvenlik Merkezi

    Microsoft Windows Defender Güvenlik Merkezi

    Bilgisayarınızda Windows işletim sisteminin güncel bir sürümü yüklüyse şanslısınız. Çünkü Windows işletim sisteminde yerleşik bir güvenlik çözümü bulunuyor. Windows Defender adlı bu güvenlik yazılımı bilgisayarınızı korumak için gerekli altyapıyı ücretsiz sunan iyi seçeneklerden biri. Bilgisayarınızın ‘Ayarlar’ bölümünden ‘Windows Güvenliği’ ayarlarına ulaşabilir, tüm güvenlik ayarlarınızı bu bölümden yönetebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Windows işletim sistemli bilgisayarınız için en iyi ücretsiz antivirüs yazılımları önermeye çalıştım. Ücretsiz antivirüs yazılımları, temel seviyede koruma sağlıyor. Daha fazla fonksiyon için ücretli sürümlere geçmeniz gerekir. Birçok ücretsiz antivirüste rahatsız edici reklâmlar bulunabileceğini de unutmayın. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

    Android platformundaki en popüler podcast uygulamaları

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN