Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiTwitter’dan iklim değişikliği emojisi

    Twitter’dan iklim değişikliği emojisi

    Popüler mikro blog ağı Twitter, ilgi çekici emojiler sunmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler İklim Değişimi Konferansı için yaratılan emoji de bunlardan biri.

    #COP23 hashtag’i ile kullanılabilen iklim değişikliğine işaret eden emoji, dünya liderlerini ve bu alanda söz sahibi savunucuları bir araya getirirecek olan Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Değişimi Konferansı’nın herkes tarafından daha aktif bir biçimde tartışılmasını sağlamak amacıyla oluşturuldu.

    6-17 Kasım tarihlerinde Almanya’nın Bonn şehrinde düzenlenecek etkinlik için tasarlanan emoji, #COP23 hashtagiyle birlikte kullanılabiliyor ve #COP23 logosunun bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

    Geçtiğimiz yıl Fas’taki BM İklim Değişikliği Konferansı’nda #COP22 hashtagiyle bir milyondan fazla tweet atıldı. İklim değişikliğinin aciliyeti ve çok sayıda şehir, bölge, şirket ve yatırımcı ile birlikte Bonn’da bulunan ve izleyicilerin ilgisini çekmek için Twitter kullanan birçok sivil toplum kuruluşu göz önüne alındığında, bu rakamın bu yıl çok daha fazla olması bekleniyor.

    Twitter EMEA Kamu Politikası ve İletişim Başkan Yardımcısı Sinéad McSweeney konuyla ilgili, “Twitter, günün önemli konularını ve haberlerini tartışmak için en uygun yeri temsil ediyor. Vatandaşlar, politikacılar ve ünlüler, küresel önem taşıyan konular hakkında kendi seslerini duyurarak Twitter’da görüşlerini herkesle paylaşabiliyor ve birbirleriyle etkileşim kurabiliyor. İnsanlar, inandığı şeyleri savunmak için Twitter’ı kullanıyor ve bu emoji # COP23’teki sohbeti daha da renkli hale getiriyor” dedi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN