Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaTwitter’a kötüye kullanımın önlenmesine yönelik yeni özellikler geliyor

    Twitter’a kötüye kullanımın önlenmesine yönelik yeni özellikler geliyor

    Ekran_Resmi_2016-04-26_00_17_06

    140 karakter sınırı gözetilerek yarım milyara yaklaşan kullanıcının fikir, görüş, duygu ve düşüncelerini aktarabildikleri büyük bir sosyal ağ platformu Twitter. Popüler mikro blog ağına kaydolmak ve kullanmaya başlamak bir hayli kolay. Üstelik sevilen, beğenilen hesapların takibi, etkileşim imkanlarının kullanımı derken Twitter içerisinde çok geniş bir hareket alanında kullanım olanağı da sunuluyor.

    Tüm bu sosyal ağ imkanlarının beraberinde getirdiği faktörlerden biri ise kötüye kullanım. Kimi kullanıcılar, küfür ya da hakaret içerikli tweet’ler gönderdikleri troll adını alan hesaplarla Twitter’daki karşılıklı saygı atmosferini adeta delik deşik edebiliyorlar. Bu alanda sosyal ağ şirketinin çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Örneğin kimi tweet’ler ve hesaplar, şikayet edilebiliyor. Ancak yeni bilgilere göre daha gelişmiş algoritmalar üzerinde çalışılıyor.

    Konuyla ilgili açıklamada istismar konusunda çizgiyi aşan davranışların kurallara aykırı olduğu ve bu tür konularda kullanıcıların kendilerine geri bildirimde bulunmasının daha kolay hale getirilmek istendiği vurgulandı. Özetle Twitter’da yeni bir güncelleştirme gelmek üzere ve kullanıcılar, bazı yeni ‘şikayet etme olanakları’ ile tanışabilir.

    Twitter açısından taciz raporlama süreçlerinin geliştirilmesi ve şiddet içerikli tehditlerin önlenmesi yolunda atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Güncellemenin detaylarına dair henüz çok fazla bilgi yok, öte yandan geliştirmenin iOS, Android ve web için ‘önümüzdeki haftalarda’ yayınlanacağı duyuruldu.

    Kaynak: PCMAG

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN