Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerSosyal MedyaTwitter mavi tik başvuruları 2021'de tekrar başlıyor

    Twitter mavi tik başvuruları 2021’de tekrar başlıyor

    Twitter’ın büyük tartışmalara sebep olan mavi tik politikası, şartlara uygun olarak tekrar güncellendi. Kullanıcılar söz konusu özelliğe gelecek yılın başlarında tekrar başvurabilecekler.

    Sosyal ağlarda rozet olarak genel adlandırılması yapılan ve hesapların ağ tarafından onaylandığını belirten işaretler, bir itibar göstergesi haline geldi. Bu rozetlere sahip olan hesaplar haliyle daha itibarlı ve güvenilir gözüküyor. Bunlara ek olarak sahte hesapların da kolayca önüne geçilmiş oluyor.

    Twitter da mavi tik olarak bilinen rozetleri uzun süredir dağıtıyor, fakat 2017 yılında bazı ırkçı hesaplara da onay verildiğinin ortaya çıkmasının ardından talep alımı kapatılmıştı. Mavi tik son 3 yıldır sadece Twitter çalışanları ve doğrudan irtibatı olan kullanıcılara veriliyordu.

    Twitter mavi tik geri dönüyor

    Twitter onaylı hesap şartlarını tekrar gözden geçirdi ve mevcut kurallara uygun olacak şekilde güncelledi. Hesaplarında mavi tik bulunmasını isteyen kullanıcıların talepleri Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeniden alınmaya başlanacak.

    Yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar, Hesap Ayarları sekmesi altından mavi tik için başvuru yapabilecek. Otonom ve manuel inceleme sürecinden sonra başvuru sonuçlanacak. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak demografik bilgilerini de başvuru formuna ekleyebilecek.

    Mavi tik başvurusunda henüz neler istenecek veya nasıl bir süreç takip edilecek net olarak bilinmiyor. Twitter bununla alakalı yol haritasını önümüzdeki günlerde duyuracak.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN