Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTwitter CEO’sundan kripto paralara destek

    Twitter CEO’sundan kripto paralara destek

    Twitter CEO’su Jack Dorsey, kripto paralara ve Bitcoin’e destek maiyetinde bir paylaşımda bulundu. İşte detaylar…

    Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey (üstte), son ayların üzerinde sıklıkla konuşulan konularından kripto paralar hakkında dikkat çekici ifadeler kullandı. Paylaştığı bir tweet ile Bitcoin alım satım işlemlerinin CashApp üzerinden yapılabileceğine işaret etti ve ekledi: Bitcoin’e ve geleceğine inanıyoruz…

    Elbette bu tweet, bir tür tanıtım faaliyetine de benziyor, ancak kripto para ekosisteminde son dönemde ilginç bir hareketliliğin söz konusu olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Örneğin bir diğer kripto para girişimi olan CoinBase, tanınmış müşteri ilişkileri platformu SalesForce’un eski yöneticilerinden Tina Bhatnagar’ı işe almıştı, ayrıca Japonya, Bitcoin’in yasal bir ödeme yöntemi olarak kabul edildiğini dıuyurmuştu. Üstelik yiyecek-içecek şirketi KFC, Kanada’da Bitcoin’le ödeme alma adımını açıklamıştı. Ülkemizde de bazı yiyecek firmalarının bu yönde adımlar attığına tanıklık edildi.

    Facebook’tan tam tersi adım…

    Öte yandan Twitter’ın CEO’sunun aksine Facebook tarafında tam tersi adımlar atıldığını belirtelim; 30 Ocak 2018 itibarıyla sosyal medya ağında tüm kripto para ve ICO reklamları yasaklandı. Bu gelişmenin akabinde de genel olarak tüm kripto paraların değer kaybı yaşadığı görüldü. En nihayetinde ise kripto ekosisteminin ilginç bir şekilde büyümeye devam ettiği görülüyor.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN