Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTV'nizin ses kalitesini 'soundbar' ile artırın

    TV’nizin ses kalitesini ‘soundbar’ ile artırın

    Televizyonlarda yerleşik bulunan ses sistemleri genellikle yeterli gelmez; daha güçlü ve kaliteli bir ses sistemleri satın alma gereği duyarız. İzlediğimiz fimler, canlı konserlerden en tatmin edici sonuçlar elde etmenin yolu, doğal olarak kaliteli ses sistemlerine sahip olmaktan geçer.

    Mekânın estetiğini bozmayan dijital oyuncaklar

    Televizyonumuzun ses kalitesini, mekânın estetiğini bozmayan ve fazla yer kaplamayan ‘soundbar’ modelleri kullanarak artırmamız mümkün. Hoparlörlerinin birbirine olan uzaklığını dilediğimiz gibi ayarlayabildiğimiz, genellikle birbiriyle kablosuz olarak bağlantı kuran, gerektiğinde yeni hoparlörler ilâve ederek genişletilebilen bu sistemler çok kullanışlı.

    Kablosuz bağlantı avantajıyla geliyorlar

    Yeni nesil ‘soundbar’lar genelde televizyon için kullanılsa da diğer cihazlar için de kaliteli bir ses sistemi olarak görev yapmaya hazır. Kablosuz bağlantı sayesinde, bilgisayar, tablet ya da telefonumuzdaki sesleri ‘soundbar’larda kolaylıkla çalabiliyoruz. Hatta bazı ürünler aynı anda birden fazla Bluetooth cihazla bağlantıyı bile destekliyor.

    İster Bluetooth ister NFC kullanın

    Bluetooth’un yanı sıra NFC (Yakın Alan İletişimi) destekli olan ürünler tek dokunuşla, akıllı telefon ya da tablet bilgisayarımızdaki sesleri çalma avantajını bize sunuyor. Bu yazıda MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim dört ‘soundbar’ önerisinde bulunuyor, dolayısıyla televizyonunuzun ses kalitesini artırmanın dört yolunu gösteriyorum.

    SONY HT-SD35 320W 2.1 Kanal Bluetooth Soundbar

    Sony HT-SD35 320W 2.1 Kanal Bluetooth Soundbar

    Televizyonunuzdan daha iyi ses çıkışı elde etmek için Sony firmasının HT-SD35 model ‘soundbar’ını tercih edebilirsiniz. 2.1 kanallı ‘surround’ ses veren ve 320W toplam güç çıkışına sahip olan ürün, kullanıldığı mekânın tamamını saran etkiye sahip. Yatay şekildeki ‘soundbar’ın iki ucundaki sürücüler orta ve yüksek aralıklarda ses üretirken, kablosuz ‘subwoofer’ ise güçlü alçak tonları dolduruyor. Bluetooth, USB, optik ve HDMI bağlantı seçenekleriyle her cihazla uyum içinde çalışabilme yeteneğine sahip olan Sony HT-SD35 ‘soundbar’, seçenekleriniz arasında yer almaya aday.

    JBL SB160 2.1 Kanal 220 W Bluetooth Soundbar 

    JBL SB160 2.1 Kanal 220W Bluetooth Soundbar

    Güçlü ses çıkışı elde etmek, film ve müziklerde daha tatmin edici sonuçlar almak için JBL firmasının SB160 model ‘soundbar’ı alışveriş listenizde yer alabilir. 2.1 kanal 220W ses çıkış gücüne sahip olan bu ürün, kablosuz ‘subwoofer’ı ve uzaktan kumandasıyla aradığınız özellikleri size sunuyor. Televizyonunuza kolayca bağlantılarını yaparak hemen kullanmaya başlayabileceğiniz JBL SB160 ‘soundbar’, Dolby Digital ve Surround ses teknolojileriyle bulunduğu ortamı sinema salonu ya da konser salonunu aratmayacak şekilde zengin ses tınılarıyla dolduruyor.

    LG SNH5 600W 4.1 Kanal DTS Virtual: X Bluetooth Soundbar 

    LG SNH5 600W 4.1 Kanal DTS Virtual: X Bluetooth Soundbar

    LG firmasının SNH5 model ‘soundbar’ı 4.1 kanal 600W ses çıkış gücü veren bir ürün. DTS Virtual: X teknolojisiyle film izlerken ve müzik dinlerken oldukça doyurucu bir performans sunan ürün, gerçekçi sesler sunuyor.  AI Sound Pro adlı teknolojiyle de o an çalan sesi otomatik olarak analiz ediyor ve ses çıkışını kaynağa göre düzenliyor. Bluetooth, optik ve HDMI bağlantı desteğine sahip olan LG SNH5, LG ThinQ teknolojisiyle de ev aletlerinizi oturma odanızdan yönetebilme gibi büyük bir konfor sunuyor.

    SAMSUNG HW-A650/TK 430W 3.1 Kanal Soundbar 

    Samsung HW-A650/TK 430W 3.1 Kanal Soundbar

    Tavsiye edeceğim son ‘soundbar’ seçeneği ise Samsung firmasının HW-A650/TK modeli. 3.1 kanal 430W ses çıkış gücüne sahip olan bu ürün, DTS Virtual: X özelliğiyle kullanıldığı mekânı tam olarak dolduruyor ve dinleyenleri sesiyle çepeçevre sarıyor. Samsung HW-A650/TK model ‘soundbar’, televizyonda izlediğiniz ses kaynağını analiz ederek, ona göre çıkış veriyor. Film izliyorsanız diyalogların daha net anlaşılması için sistemi ayarlarken, müzik dinliyorsanız ses tonlarını yine ona uygun biçimde düzenliyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ‘soundbar’ modelleri bu kadar. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan daha fazla ‘soundbar’ seçeneği için buradan bilgi alabilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Microsoft Store’daki en popüler ücretsiz uygulamalar

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

    Fujifilm Instax Mini 11 ile anında fotoğraf baskısı

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN