Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikTürkiye hack’lenmeyi umursamıyor!

    Türkiye hack’lenmeyi umursamıyor!

    hacker

    Yayınlanan prestijli bir siber güvenlik araştırmasına göre siber dünyada güvenlikleri konusunda daha temkinli davranan, risklere karşı daha fazla dikkat sergileyen kullanıcı sayısı artarken Türkiye’de hack’lenmek adeta umursanmıyor.

    Kullanıcıların %71’i hacker’lara karşı kayıtsız

    Yılda iki kez yürütülen bir anketin sonuçlarını ele alan araştırma, 28 ülkeden 18 bine yakın kişiyle gerçekleştirildi. Öne çıkan göstergeler şu şekilde sıralandı;

       Endişesiz: Siber suçlular tarafından hedeflenmeyeceklerine inanan kullanıcıların oranı,

       Korumasız: Bilgisayar, tablet ve telefonlarında güvenlik çözümüne sahip olmayan kullanıcıların sayısı,

       Etkilenen: Siber suç kurbanı olmuş kullanıcıların oranı. 2016’nın ikinci yarısında bu göstergeye dahil olan olayların listesi genişletildi.

    Yılın ikinci yarısı için Türkiye özelindeki veriler (Endişesiz-Korumasız-Etkilenen) sırasıyla 71-47-42 oldu. Yani yapılan ankete göre, Türkiye’deki kullanıcıların %71’i siber suçluların hedefi olabileceklerine inanmıyor.

    Anket ayrıca, Türkiye’den katılanların %47’sinin internet bağlantılı cihazlarında koruma çözümleri kullanmadığını ve %42’sinin ise son aylarda siber tehditlerden etkilendikleri sonuçlarını ortaya koyuyor.

    Bu oranların bir önceki endekste 77-45-35 şeklinde olduğu görülüyor. Buna göre, siber tehditlerden zarar görmeyeceğine inanan insanların sayısının altı ay içerisinde düştüğü, ilginç bir biçimde korunmayanların sayısında az da olsa bir artış olduğu ve siber tehditlerin kurbanı olan insanların sayısında da bir artış olduğu görülüyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN