Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiTürk kahvesinin lezzeti artık bir sır değil!

    Türk kahvesinin lezzeti artık bir sır değil!

    Yaz sıcağı, yerini yavaş yavaş sonbahara bırakırken; tatil dönemlerini de bizler geride bırakarak işlerimize ve okullarımıza dönüyoruz. Isınmaya, güne zinde başlamaya, molalarımızda veya keyifli bir kitabın yanında eşlik etsin diye… Kahvemiz her zaman hazır, her zaman elimizin altında. Tüm kahve severlerin 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü  kutlarken, gelin kahve kokulu bir yazıyla size teknolojinin ve kahvenin aynı fincanda buluşmasını anlatayım.

    Yukarıda da söylemiştim; kahve birçoğumuzun vazgeçilmezi. Nasıl veya hangi sertlikte olursa olsun, kahvenin kokusunu alan kimilerimiz için akan sular duruyor. Bin bir çeşit soğuk ve sıcak kahvenin arasından sıyrılıp gelen, hepimizin ortak değeri olmuş mükemmel bir lezzet var hayatımıza eşlik eden… Köpüğü, telvesi ve doyumsuz lezzetiyle: Türk kahvesi.

    Kendine has pişirilme metotları, efsaneleşen olmazsa olmaz köpüğü ve kahve müdavimlerinin her birinin kendine göre oluşturduğu lezzet sırlarıyla hazırlanan Türk Kahvesi, bizim kırk yıllık hatırı olan geleneğimizdir.  Ateşinden cezvesine, fincanından pişme süresine kadar mükemmel lezzete ulaşmak isteyen kahve severlerin bin bir özveriyle hazırladığı Türk kahveleri için ciddi maharet ve özen gerekiyordu. Elbette bugüne kadar…

    Teknoloji ve inovasyon yönünden, sektörlerinde çok güzel işlere imza atan iki firma: Arzum ve Fakir… Her iki firma, küçük ev aletleri kategorisinde ciddi deneyimlere ve satış rakamlarına sahip. Küçük ev aletlerinde geliştirdikleri her yeni inovasyon çalışmasıyla, hayatlarımıza kolaylık katan nice ilkleri bizlerle buluşturdular. Geçmişin bol köpüklü ve tadına doyum olmaz mükemmel Türk kahvesi anlayışını geleceğe de taşımak isteyen iki üretici de sıkı bir rekabet içerisinde, geleneksel Türk kahvesini hazırlamayı kolay ve keyifli bir hale getiren; aynı zamanda kahvenin lezzetine lezzet katan ürünlerini bizlere sunuyor. Bugün, kahve konusunda bizlere neler sunduklarına bir bakalım istiyorum.


    Arzum sizlere gururla sunuyor: OKKA ve OKKA Minio

    İncelememizin ilk konuğu Arzum, bizleri OKKA ve OKKA Minio isimlerine sahip ürünleriyle karşılıyor. Bol köpüklü Türk kahvesi pişirmeyi zahmet olmaktan çıkararak keyifli hale getiren Arzum OKKA, bu sonbaharda da bol köpüklü Türk kahvesi yaparken mutfağımızdaki en büyük yardımcılardan biri olmaya aday.

    Lezzetli Türk kahvelerinin vazgeçilmez ortağı Arzum Okka, suyu otomatik olarak su haznesinden alarak kahveyi doğrudan fincana servis ediyor. Kısa sürede bol köpüklü Türk kahvesi hazırlayan Arzum Okka, köpüklerin fincanlara eşit miktarda dağılmasını sağlıyor. Tek tuşla kendi kendini temizleme özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlayarak hoş sohbetlere eşlik ediyor. Tasarımında kullandığı, Türk kahvesi kültürünün önemli ögelerinden olan bakır rengi ile de mutfaklara şıklık katıyor.

    Ağır ateş özelliğiyle közde kahve tadı

    Arzum OKKA Minio, ağır ateşte pişirme özelliği sayesinde kıvamlı, bol köpüklü bir kahve lezzeti sunarken tek seferde dört fincana kadar kahve pişirebiliyor. Taşma önleyici özelliği sayesinde başında bekleme derdini ortadan kaldıran Okka Minio, kolay yıkanabilir pişirme haznesi sayesinde temizlik sorununu ortadan kaldırıyor. Şık tasarımıyla ön plana çıkan, tasarım dünyasının en büyük ödülü olan RedDot Design tarafından ‘En İyi Ürün’  ödülüne layık görülen Okka Minio, minimal tasarımı sayesinde kolay taşınarak mutfaklarda fazla yer kaplamıyor.

    Türk Kahvesi için üretildi: Fakir Kaave

    İncelememizin bir diğer konuğuysa, Fakir Hausgeräte’den Kaave.  Geleneksel Türk kahvesinin pişirilme metotları analiz edilerek geliştirilen Kaave, cezvede Türk kahvesi pişirme yönetiminden esinlenmiş. Cezvedeki Türk kahvesinin lezzetini kullanıcılarıyla buluşturmayı amaçlayan Fakir, bu uğurda ciddi bir Ar-Ge çalışması yaparak bizlere kahvede yeni bir deneyim sunuyor. Cezvede pişen hâlis Türk kahvesinin lezzeti, şimdi çok daha kısa sürede deneyimlemeniz için hazır.

    Kahveniz için teknoloji ve Ar-Ge’nin mükemmel karışımı

    Fakir Kaave, taşmayı önleyen patentli Luminasense teknolojisi ile geliştirildi. Ergonomik ve tek tuşla kontrol özelliği, kolay temizlenebilir cezvesi, tek seferde 4 fincana kadar kahve yapma olanağının yanı sıra cezvenin ergonomik dökme ağzı sayesinde her fincana eşit olarak dağılan köpük yoğunluğu ile Türk kahvesi zahmetsizce hazırlanıyor.  Su olmadan çalışmasını engelleyen, ışıklı ve sesli uyarı sistemiyle güvenli kullanım sağlayan Fakir Kaave, şıklığıyla da evinizdeki yerini alıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN