Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunTruck and Logistics Simulator İnceleme

    Truck and Logistics Simulator İnceleme

    Oyun dünyası son yıllarda değişik akımların etkisinde kalıyor. Bunların belki de en fazla seçenek sunanı simulator serisi ve yarattığı akımlar diyebiliriz. Herhangi bir şeyin simulator fikrini iyi bir şema üzerine oturtup pazarlanabilir hale getirdiğinizde tutmaması için işlerin gerçekten kötü gidiyor olması gerekir diyebiliriz. Bu bağlamda PC Building Simulator, Internet Cafe Simulator gibi efsane yapımların yanında taşımacılık kısmında da özellikle Hard Truck etkisi ile başlayan, Avrupa ve Amerika kıtasında devam eden çok yönlü oyunlar yapıldı. Konuğumuz Truck and Logistics Simulator ise biraz daha işin hafif ve orta yük kısmında yer alıyor.

    Şu an piyasada bulunan oyunlarda genellikle kamyon üzeri dorseli araçlarla taşımacılık fikri dönüyor. Bu genel olarak “TIR kullanmak keyifli” düşüncesi ile oluşsa bile, geçmişte heyecanla oynadığımız Hard Truck serisinde olduğu gibi kamyon ve daha alt seviyede yer alan araçlarla taşımacılık hevesini baltalıyordu. Ufak araçların hızlı olması, gündelik hayat mekaniklerine uygun olması ve daha gerçekçi bir ortam oluşturması her zaman şehir içi ulaşım açısından tercih edilecek bir kurgu diyebiliriz.

    Bu aşamada şehir hayatı fikri üzerine odaklanan yapımcı ekip Truck and Logistics Simulator’ü bizlerle buluşturmuş. Oyun içinde 20 farklı özel araç, kokpit tasarımı ve sürüş mekaniği bulunuyor. Doblo ve Panelvan tarzı araçlardan başlayacak serüven ilerde sizi kamyonlar vs derken TIR’lara kadar götürebiliyor. Burada ilginizi çekecek kısım şehir içinde hızlı bir şekilde küçük araçlar ile hareket edebiliyor olmanız. Sürüş mekanikleri oyunun genel çizgisi için hiç fena değil.

    Genel işleyip önce giriş seviyesinden taşımacılık yapacağınız aracı alarak başlamak oluyor. Sonrasında aracı özelleştiriyor ve maceraya başlıyorsunuz. Görevler bir noktadan malzemeleri al ve öteki noktaya kadar sağ salim götür şeklinde. Arada tek heyecan yaratan fark ise yükleme ve indirme kısımlarında istrseniz tamamen manuel olarak uğraşabiliyor olmanız. Forklift vb. araçlarla yerde duran paketleri panelvan ya da kamyonunuza yükleyebilir, römork olarak ayrıca arkada da tutup götürebilirsiniz.

    Gece ve gündüz döngüsü ile birlikte oynanış gerçeklik kazanıyor. Realistik açıdan oyunda yer alan objelerin hasar alabilmesi, yıpranması ile akıcı bir süreçte bizi içinde tutacak yeni noktalar yaratılmış. Günün stresini biraz olsun kafa dağıtarak atmak ve dinlendirici bir serüven istiyorsanız bu oyun sizi bir miktar eğlendirebilir. Çok büyük beklentileriniz olmasın, yapım halen geliştirilme aşamasında. İlkbahar güncellemesi ile yeni özellikler de kazandı. Eğer yeterince üzerinde çalışılırsa ilerde oldukça güzel bir yapıma dönüşebilir.

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN