Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımTP-Link TL-PA4020P Kit: Priz üzerinden performanslı kablosuz ağ kurun

    TP-Link TL-PA4020P Kit: Priz üzerinden performanslı kablosuz ağ kurun

    TP-Link TL-PA4020P , kablosuz ağı genişletmek için elektrik sistemini kullanıyor, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu sistem sayesinde aynı anda birden fazla cihazla performanslı internet deneyimleri mümkün oluyor ve ek olarak, adaptörlerin üzerinde yer alan prizlere farklı elektronik cihazlar da takabiliyorsunuz.

    Günümüzde gerek evimiz gerekse de çalıştığımız ofislerde “internet”, olmazsa olmazımız. Hemen her işlemimiz için internete ihtiyaç duyuyoruz ve eskiye kıyasla biraz da “sabırsızız” diyebiliriz. Bir şey arıyorsak ya da bir işlem yapıyorsak, olabildiğince kısa sürede halletmeye çalışıyoruz, beklemek istemiyoruz.

    Zira teknolojinin sunduğu imkânlar doğrultusunda sahip olabileceğimiz belki de en önemli şey “zaman” ve boşa harcamak istemeyiz.

    TL-PA4020P 2 Portlu Powerline Başlangıç Kiti

    Kablosuz bağlantı teknolojileri üzerine yaptığı çalışmalarla adından sıklıkla söz ettiren TP-Link, yine dikkat çekici bir ürünle karşımızda. AV600 Passthrough 2 Portlu Powerline Başlangıç Kiti, kablosuz olarak hem internet ağınızın kapsama alanını genişletmenize yardımcı oluyor hem de bunu yaparken de farklı cihazları elektriğe bağlayabilmeniz için “priz” görevini üstleniyor. Yani ikisi bir arada, kullanışlı ve performanslı bir çözüm.

    AV600 Passthrough 2 Portlu Powerline Başlangıç Kiti, üzerinde prizleri bulunan iki adaptörden oluşuyor. Bunlardan bir tanesini modeminize yakın bir prize konumlandırıyor, diğerini de eviniz ya da ofisinizde kablosuz bağlantı performansının düşük olduğu noktaya yerleştiriyorsunuz. Sonrasında adaptörün üzerinde yer alan “pair” yani eşleştirme düğmesine basıp birkaç saniye bekliyorsunuz ve eşleştirme tamamlanıyor. Bu sayede “ölü noktalar” bir bir ortadan kalkıyor.

    Bu arada, ürünün üzerinde iki adet LAN portu bulunduğunu da belirtelim. Yani kablolu ağ için de bir değil iki tercih hakkınız var. TL-PA4010P KIT’te sadece bir tane porta yer veriliyordu, bunu da hatırlatalım.
    Bildiğiniz gibi bu cihazlar, mevcut internet bağlantısını evin ya da ofisin hemen her noktasında iyi performansta sunabilmeyi amaçlıyor. Bunu yaparken de ağa bağlı birden fazla cihaz olabilir. Örneğin bir akıllı telefon, bir bilgisayar ve bir akıllı televizyon gibi.

    HomePlug AV teknolojisiyle geliyor

    Normal bir ağda, aynı anda birden fazla cihazla ilgilenilmesi, zaten düşük olan kablosuz ağ performansını daha da düşük hale getirebilir. TP-Link’in bu ürünü ise, bu tip sorunları ortadan kaldırabiliyor.
    Bir düşünün, kablosuz ağı genişletmek için elektrik sistemini kullanıyor, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymuyorsunuz. Bu sistem sayesinde aynı anda birden fazla cihazla performanslı internet deneyimleri mümkün oluyor ve ek olarak, adaptörlerin üzerinde yer alan prizlere farklı elektronik cihazlar da takabiliyorsunuz.


    AV600 Passthrough 2 Portlu Powerline Başlangıç Kiti, HomePlug AV teknolojisiyle geliyor. Bu sayede oldukça geniş bir alanda kablosuz ağ deneyimi mümkün oluyor. Ürün, 300 metre mesafeye kadar alanda, 600Mbps’a kadar hız elde edebiliyor, ki bu da örneğin iki katlı ev ve ofislerde de bu cihazın kullanımının uygun olduğu anlamına geliyor.

    Bir diğer güzel tarafı da, “tek büyük kablosuz ağ” sistemi oluşturulduğu için eviniz ya da ofisinizde hangi bölgeye giderseniz gidin, ağ bağlantısında kesinti olmadan deneyimlerinizi devam ettirebiliyorsunuz. Tabii işin güç tasarrufu boyutu da var, ki TP-Link burada da boş durmamış.

    TL-PA4020P Kit, kullanılmadığı esnalarda güç tasarruf moduna geçiş yapıyor ve enerji tüketimi tarafında %85’e kadar verim sağlayabiliyor. Tabii bu verilerin TP-Link testleri neticesinde paylaşıldığını da belirtelim

    TP-Link  ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN