Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonTesla tam otonom sürüş deneyimini üzerinde çalışıyor

    Tesla tam otonom sürüş deneyimini üzerinde çalışıyor

    Tesla, tam otonom sürüş deneyimini farklı boyutlarda sunmak istiyor. İşte detaylar…

    Electrek’in yaptığı habere göre Elon Musk, Tesla tam otonom sürüş deneyimini geliştirmek için birkaç yüz kişiden oluşan beta test kullanıcılarına ihtiyacı olduğunu belirterek konuya ilişkin bir e-postayı çalışanlarına gönderdi.

    Anlaşılan o ki ünlü elektrikli otomobil üreticisi, bu testlerin ilk etapta yalnızca çalışanlar düzeyinde yapılmasını tercih ediyor.

    Öte yandan yapılacak olan donanım güncellemesiyle beraber tam otonom sürüş deneyimi konusunda önemli bir mesafenin aşılması amaçlanıyor.

    Hardware 3 adı verilen yeni nesil nöral ağ bilgisayarı sayesinde Tesla, otomobillerine tam otonom sürüş karakteristiği kazandırmak istiyor. Bu testlere katılım için daha önce de Tesla çalışanlarına çağrıda bulunulmuştu.

    Bu donanımın her ne kadar en yeni Tesla otomobillerle uyumlu olacağı düşünülse de, yapılan habere göre eski nesil Tesla’lar da Hardware 3 donanım seviyesine güncellenecek.

    Mevcut Tesla tam otonom sürüş paketi için, otomobilin fiyatının üzerine 8.000 dolar daha ödenmesi gerekiyor. Elon Musk’ın çalışanlarına gönderdiği mesajda; tam otonom sürüş paketine sahip olanların herhangi bir ek ücret ödemeden Hardware 3 donanımına sahip olacakları belirtiliyor.

    Bu yeni bilgisayarın, önceki nesil Hardware 2’ye göre 1000 kat daha güçlü olduğu ifade ediliyor. Tesla’nın teste katılacak ve ücretsiz donanım yükseltmesine kavuşacak kullanıcılardan beklentisi, yüzlerce saate varan sürüş geri bildirimleri olacak. Bu sürüş raporları sayesinde mevcut sistem daha da geliştirilerek, çok daha başarılı bir auto-pilot sistemine Tesla otomobillerinin kavuşturulması amaçlanıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN