Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürTelegram'ın Fazla Bilinmeyen Özellikleri

    Telegram’ın Fazla Bilinmeyen Özellikleri

          Whatsapp’ın kullanım koşulları konusunda yaptığı açıklama nedeniyle, dünyada olduğu gibi ülkemizde de Telegram mesajlaşma uygulamasının kullanım oranı artıyor. Bu haftaki ” Telegram’ın Fazla Bilinmeyen Özellikleri ” başlıklı yazımda, günümüzdeki popüler mesajlaşma uygulamaları arasında oldukça gelişmiş özelliklerin sunulduğu Telegram platformunu,  iPhone’da yeni kullanmaya başlayanlar için rehber niteliği taşıyan özelliklerden bahsedeceğim.

    Telegramın Bilinmeyen Özelliklerini bu videoda anlatıyorum

    Zaman Ayarlı Mesaj Gönderme ve Sessiz Mesaj Özelliği

          Telegram’da listenizde bulunan birisine mesaj göndermek istediğinizde; mesaj gönderme tuşuna bir süre bastığınızda gelen pencerede, gönderilecek mesajı istenilen zamanda iletilecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

         Zaman ayarlaması yaptığınız mesaj istediğiniz zaman göndericiye iletiliyor. Aynı zamanda göndereceğiniz mesajı ” Ses Olmadan Gönder ” seçeneği ile gönderdiğinizde, karşı taraf mesaj bildirimlerini açmış olsa bile sessiz olarak iletiliyor.

    Gönderilen Mesajda Değişiklik Yapma

          Telegram uygulamasında gönderilen mesajı eğer isterseniz üzerine basıp değiştirme şansına sahipsiniz. Gönderilen kişi mesajı görse bile mesaj değiştirme özelliği bulunuyor.

    @gif ile animasyonlu mesaj gönderme

         Telegram mesajlaşma uygulamasında mesaj gönderirken, mesaj yazılan kısmın başına @gif yazıldığında ve devamında istenilen bir kelime eklendiğinde, eklenen kelime ile alakalı gifleri görme şansına sahip oluyorsunuz. Gelen menüden göndermek istediğiniz animasyonu seçip gönderebiliyorsunuz.

    Buluttaki verilerinizi silme

          Telegram uygulamasında gönderdiğiniz mesajlar bütün platformlardan görülebilmesi için bulutta saklanıyor. Hesabınıza telefon, tablet veya bilgisayar gibi farklı cihazlardan giriş yapsanız bile aynı içerikleri görme şansınız oluyor. Telegram bu verilerin tamamen güvende olduğu ve uçtan uca şifrelendiği belirtiliyor. Eğer isterseniz Telegram uygulamasının “ Ayarlar ”  ekranından  ” Gizliki ve Güvenlik ”  imini seçip  ” Veri Ayarları ” seçildiğinde gelen ekranda “ Buluttaki tüm taslakları sil ” seçilerek, bulutta bulunan bütün içeriklerinizi silebiliyorsunuz.

    Uygulamaya Parola Koyma

          Akıllı telefonunuzda eğer isterseniz Telegram uygulamasına parola koyabiliyorsunuz. Telegram’ın ” Ayarlar ” ekranında ” Parola ve TouchID ” iminden uygulamaya parola koyabiliyor veya daha önce oluşturulan parolayı kaldırabiliyorsunuz.

    Hesabın Otomatik Silinmesi

          Telegram uygulamasında bir diğer özellik de, eğer uygulaması kullanmayacaksanız hesabınızın bir süre sonra silinmesini ayarlayabiliyor olmanız. Uygulamanın ” Ayarlar ” ekranında ” Hesabımı otomatik olarak sil ” bölümü bulunuyor. Bu kısımda “ Hesabımı bu kadar uzaksam sil ”  ayarlarından bir aydan on iki aya kadar zaman aralığında kullanmadığınız durumda otomatik olarak hesabınızın silinmesini ayarlayabiliyorsunuz.

    Mesajlaşma Ekranı Görüntüsünü Değiştirme

          Telegram’da eğer istenilirse mesajlaşma ekranının görüntüsünü değiştirebiliyorsunuz. Geçe modu veya gündüz modu ile uygulamayı kullanma şansına sahipsiniz.

    Sohbet Klasörleri

          Telegramda sohbet klasörleri oluşturup, klasörler arasında kolayca geçiş yapma şansınız bulunuyor. Örneğin, iş ile alakalı mesajlaştığınız kişileri bir klasöre veya aile ile alakalı kişileri farklı bir klasörde toplayarak, kolaylıkla klasörler arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

    Telefon rehberindekilerin ” Telegram’a giriş ” yaptı mesajını engelleme

          Telegram’da telefon rehberi senkronizasyonu yapıldığında, rehberde bulunan birisinin Telegram hesabı açması durumunda gelen bilgilendirme mesajını engelleyebilirsiniz. Engellemeyi yapabilmek için Telegram’ın ” Ayarlar ”  ekranından ” Veri Ayarları ” seçildiğinde gelen ekranda, daha önce yapılan eşitlenen kişileri silebildiğiniz gibi aynı zamanda ” Kişileri Eşitle ” sekmesini kapatarak rehberinizden birisinin Telegram hesabı açtığında gelen mesajı engelleyebiliyorsunuz.

    Telefon Numarası Vermeden Kişileri Davet Etme

          iPhone’da Telegram uygulamasının “ Ayarlar ” ekranının sağ üst kısmında bulunan ” Düzenle ” seçildiğinde,  Telegram hesabı alırken kullanılan cep telefonu numarasını değiştirebilmekle birlikte, aynı zamanda ” Kullanıcı Adı ” da alabiliyorsunuz. Kullanıcı adı tıpkı Twitter da olduğu gibi Telegram platformunda da sadece bir tane olabiliyor. Buradan almış olduğunuz “ Kullanıcı Adı” nı iletişime geçmek istediğiniz kişiye vererek size ulaşmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede cep telefonu numarası vermeden, cep telefonu numaranıza bağlanmış olan ” Kullanıcı Adı” nızı kullanma sansınız bulunuyor.

          Twitter takip için @salihertugrul   YouTube kanalım

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN