Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelTelegram'a eklenecek ilginç yeni özelliklerin tamamı

    Telegram’a eklenecek ilginç yeni özelliklerin tamamı

    Telegram, geçen aylarda yaşanan WhatsApp krizinin ardından büyük bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalmıştı. WhatsApp alternatifi olarak nam salan ve sunduğu gizlilik özellikleriyle dikkat çeken Telegram’a gelecek yeni özellikler ortaya çıktı. Telegram’da keşfedilen ilginç özellikler bu göç dalgasının tekrar yaşanmasına neden olabilir. Telegram’a gelecek yeni özellikler:

    Telegram’a gelecek yeni özellikler kullanıcıların bir süredir beklediği özellikler

    Popüler uygulama Telegram kullanıcısı sayısını oldukça hızlı bir şekilde artırmaya devam ederken yeni özelliklerini de sunuyor. Uygulamanın son betasında ortaya çıkan yeni özellikler de oldukça ilginç ve sunduklarıyla kullanıcıların oldukça işine yarayacak cinsten. Özelliklerden ilki WhatsApp’a farklı bir şekilde kısa bir süre gelen bir özellik oluyor.

    Oynatma hızı özelliği kullanıcıların aldığı veya gönderdiği videoların hızını ayarlamasına olanak sağlıyor. Bu sayede Telegram kullanıcıları alınan veya gönderilen videoların hızını kontrol edebilme imkanına kavuşuyor. Kullanıcılar videoyu izlerken sağ üstteki düğmeye dokunup hız seçeneğini ayarlayabiliyor. Hız seçeneği bir kez seçildiğinde kullanıcılara 0,2x, 0,5x, 1x, 1,5x ve 2x olmak üzere dört oynatma hızı çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar isterlerse çok yavaş isterlerse çok hızlı gibi seçeneklerden birini seçebiliyor.

    Telegram'a gelecek yeni özellikler

    Bir diğer yenilik ise ‘ekran paylaşma’ özelliği oluyor. Telegram, kullanıcılara görüntülü bir görüşme yaparken ekranlarını da paylaşma imkanı sunuyor. Yıllardır Discord ve Microsoft Teams gibi uygulamalarda bulunan özellik Telegram gibi daha mobil odaklı bir uygulamada ilk kez sunuluyor.

    Telegram için gelen bir diğer özellik ise uyulamaların sohbet geçmişi ayarlarındaki değişiklik oluyor. Beta sürümü artık bir aydan eski olan sohbet geçmişlerini temizliyor. Uygulama genellikle bir hafta sonra sohbet geçmişini sildiği için bu çok daha uzun bir süre olarak bizleri karşılıyor.

    Bir diğer özellik ise mesajlar arasında gezinirken kısa videoları oynatma yeteneği oluyor. Bu özellik, kullanıcılar mesajlarını yukarı ve aşağı kaydırırken kısa videoları görmesine olanak sağlıyor. Telegram kısa bir süre önce de kullanıcılarının 1.000 kişiye kadar bir grup görüntülü görüşmesine katılmasına izin veren özelliğini yayımlamıştı. Kameralarından veya ekranlarından video yayınlayabilen katılımcı sayısı 30 ile sınırlı kalırken, 970 kişi daha gelip izleyebiliyor.

    Telegram’ın sunduğu bu yeni ilginç özellikler şu an da beta kullanıcılarına açılmış olsa da ilerleyen günlerde tam sürümdeki kullanıcılar için de geleceği belirtiliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN